Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Més de 1.500 alumnes d’Infantil, Primària i Secundària inicien a les escoles i l’institut d’Alcarràs el curs 2020-21

Més de 1.500 infants i joves inicien el curs escolar 2020-21 aquest dilluns, 14 de setembre, a les dues escoles d’Infantil i Primària (Parc del Saladar i Comtes de Torregrossa) i a l’INS Alcarràs, el centre públic de Secundària de la vila. Del total, uns 530 ho han fet a Infantil, uns 510 a Primària, un altre mig miler a Secundària i, també i a banda, 50 alumnes més han iniciat també avui el curs a l’EBMA, l’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs. Dels 530 infants que avui s’incorporen a Primària; 90 comencen a P3, el primer curs d’aquesta etapa educativa.

14/09/2020

Enguany, i com conseqüència de les exigències sanitàries a les quals obliga la pandèmia, els 1.040 alumnes que a raó de 520 infants a l’escola Parc del Saladar i 520 a l’escola Comtes de Torregrossa es distribueixen respectivament a 28 i 27 grups. La neteja de mans, la distància de seguretat, els grups bombolla i, especialment, la mascareta són els denominadors comuns a tots els centres d’un inici de curs que, si comptem alumnes, professors, famílies i d’altre personal vinculat a serveis i seguretat ha mobilitzat avui més de 3.000 persones a la vila. A l’hora del pati, els alumnes estaran separats en grups bombolla i, per tal de fer possible el manteniment d’aquesta imprescindible estanqueïtat als grups i garantir la distància de seguretat entre aquests a la qual obliga l’emergència sanitària, l’Ajuntament ha habilitat i posat a disposició dels centres espais urbans de lleure com ara el Parc de Magalàs, el camp de futbol situat al costat de les piscines municipals i l’àrea del carrer Devesa. Tots tres s’utilitzaran com a espais d’esbarjo pels infants juntament amb els patis de les escoles i serviran també per impartir les classes d’Educació Física quan sigui necessari.

“Ha estat un inici de curs singular com no podia ser d’altra manera dins d’unes circumstàncies com les actuals. L’entrada d’alumnes s’ha fet de manera espaiada gràcies a l’existència de diferents portes i les diferents millores executades als centres permetran ajustar-nos a les necessitats i exigències que marca la pandèmia. Demanem tothom, com ja hem fet aquests dies, màxim respecte a les exigències sanitàries a les quals obliga l’emergència sanitària en curs. Ens juguem la salut de tothom i hem de ser més conscients que mai de les conseqüències que pot tenir una decisió o un comportament inadequats”, explica Dolors Gòdia, la regidora d’Educació.

 

200.000 euros d’inversió

Aquest estiu, als dos centres de Primària i Infantil del municipi, l’Ajuntament d’Alcarràs i la Generalitat han completat diferents tasques de millora valorades en prop de 200.000 euros que permeten als infants disposar de nous espais els quals faran possible el compliment a tots dos centres de les mesures de seguretat a les quals obliga l’emergència sanitària en curs.

En concret, a l’escola Comtes de Torregrossa s’han guanyat 236 m2 addicionals d’espais gràcies a la instal·lació de nous mòduls prefabricats que acullen aules i espais comuns i, també, s’han habilitat nous espais complementaris (vestuaris, lavabo i rebost) al costat de la cuina d’un centre que, enguany, guanya també dues noves aules aptes per acollir grups sencers gràcies a la reforma d’espais preexistents. A l’altre centre, l’escola Parc del Saladar, s’ha completat també aquest estiu la millora del pati de l’escola, una obra que ha permès habilitar 1.400 nous metres quadrats de pati, ampliar el tancament perimetral per donar cabuda a la nova àrea i disposar nou paviment. Igualment, s’ha habilitat un nou sorral i diferents àrees de joc on els infants podran experimentar amb sensacions i textures.

A banda, aquest mes d’agost, el departament d’Educació ha adjudicat les obres d’ampliació de l’Institut d’Alcarràs, una obra llargament demandada que es va licitar aquest juliol, ha estat adjudicada finalment per un import de 542.616,82 euros i contempla la construcció d’un nou aulari paral·lel als dos que ja existeixen ara i perpendicular a l’espai que dona accés a aquests. La nova ala, tercera del centre, comptarà amb dues plantes i dos aules per planta. El projecte d’ampliació que ara s’ha adjudicat contempla també la implantació de nous sistemes contra incendis adaptats als nous requeriments i la posada al dia de la instal·lació de calefacció que presta servei al centre.