Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Més actuacions contra les irregularitats en el lloguer de pisos

19/06/2012

L’equip de Govern d’Alcarràs obre un expedient sancionador contra un API 

 L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcarràs, a través dels seus serveis jurídics ha iniciat un expedient sancionador contra un agent immobiliari per cometre possibles irregularitats en el lloguer de pisos. Amb aquesta nova mesura l’equip de govern segueix amb el seu objectiu d’actuar contra aquelles promotores que lloguen pisos per sota dels preus de mercat, ja no operen enlloc, consten com a desconegudes en el seu domicili, estan demandades judicialment i no satisfan les quotes de la comunitat, l’IBI, la taxa d’escombraries, etcètera. 

En aquest sentit, i segons la informació aportada pels arrendataris afectats, el promotor expedientat no va no els va informar de cap de les anteriors circumstàncies, malgrat tenir l’obligació legal de fer-ho. Els contractes de lloguer d’aquesta promoció s’han fet fins i tot amb opció de compra, tot i que aquest dret difícilment podrà ser exercit pels llogaters, els quals, hauran de tractar ben aviat amb un nou propietari de l’habitatge, una entitat bancària. En aquest sentit, l’Ajuntament vol fer costat als afectats, ja que creu que han estat víctimes d’un abús i per això actua contra aquest tipus d’anomalies. Aquest expedient sancionador se suma a la denuncia que l’equip de govern va fer davant fiscalia a finals de 2011 d’un altre promotor, ja que es va detectar que llogava pisos a preus molt per sota de mercat, però els diners d’aquests lloguers no anaven als comptes de la promotora titular, els quals estan embargats, sinó a un destí desconegut. Altres actuacions

Cal recordar que l’actual equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcarràs, a través de la regidoria d’Urbanisme, ja fa mesos que ha endegat diverses actuacions per evitar que promocions de pisos que han quedat abandonades o a mig fer arran de la crisi immobiliària es converteixin en un risc per a la seguretat dels veïns. En aquest sentit, ha requerit als seus titulars i les promotores que tapiïn les obres inacabades per evitar que siguin ocupades o víctimes d’actes vandàlics. Així mateix, des de fa mesos també s’està demanant als propietaris de grues d’obra en desús que les retirin per qüestions de seguretat i estètica visual.