Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Les entitats locals apleguen forces amb l’ajuntament d’Alcarràs per conscienciar la població en favor de l’ús de la mascareta

Prop de trenta entitats i organitzacions senyeres dins de la societat civil alcarrassina apleguen, aquests dies i dins del marc de les noves circumstàncies vinculades a la pandèmia, forces amb l’ajuntament de la vila per tal de conscienciar el veïnat en favor de l’ús quotidià de la mascareta als espais públics i privats de pública concurrència a tothora i per part de tothom qui no ho tingui desaconsellat per prescripció facultativa tal com marca la normativa en vigor. El missatge es trasllada a la població a través de tres vídeos els quals recullen els testimonis de membres de 27 entitats locals als quals, d’una manera propera, entenedora i singular, es detalla la necessitat de complir en tot moment amb les normes d’higiene i autoprotecció que les autoritats catalanes han fixat com a imprescindibles per tal de lluitar al Segrià i arreu contra la transmissió i expansió de la Covid-19. D’ells, dos s’han publicat ja al canal que manté a YouTube l’ajuntament d’Alcarràs i les xarxes socials del consistori i, el que resta, es publicarà aquesta setmana.

14/07/2020

Des del consistori, s’agraeix la implicació de les entitats en uns moments “extraordinàriament difícils” i es recorda a tothom la necessitat de respectar a tothora les recomanacions i directrius fixades per les autoritats sanitàries pel que fa als sistemes d’autoprotecció: “Vivim un moment molt i molt complicat a la nostra comarca, més encara des d’ahir diumenge, i la col·laboració de tothom és fonamental. Amb aquests vídeos, mitjançant la implicació de entitats que són un referent per tothom a Alcarràs, volem conscienciar la ciutadania. Hem de lluitar plegats per superar la situació sanitària a la qual vivim i, de vegades, hi ha qüestions que depenen d’una decisió individual. Nosaltres posem tots els mitjans a l’abast, col·laborem amb les autoritats quan és necessari i fem pedagogia però, al cap i a la fi, hi ha una part que depèn també del que decideixi fer cadascú. Estem molt agraïts a les entitats que han col·laborat amb nosaltres en aquesta iniciativa i, des del consistori, traslladem a la ciutadania el mateix missatge: la mascareta és la millor eina de la qual disposem i cal utilitzar-la tal com s’aconsella”, expliquen Ester Ibars i Dolors Gòdia, regidores de Salut i Esports i de Benestar Social i Educació, respectivament, de l’ajuntament d’Alcarràs. Gerard Companys, regidor de Cultura i Joventut, ha agraït també la implicació de les entitats que han participat: “som un poble solidari i, quan es demana col·laboració a les entitats, sempre hi ha una resposta. És un orgull ser alcarrassí”.

 

Les entitats que han col·laborat a l’elaboració dels vídeos han estat Remember Company, Ponent Futsal, Motards d’Alcarràs, AMPA Comtes de Toregrossa, AMPA IES d’Alcarràs, Escola Comtes de Torregrossa, Ebma, Handbol Alcarràs, IES d’Alcarràs, Club Gimnàstic Alcarràs – secció rítmica, 50 i més. Amics del Cavall, Club de Bitlles, Futbol Sala Alcarràs, Comissió de Festes, Coral l’Alzina, Escola Parc del Saladar, Ampa Parc del Saladar, AE l’Aspardenya, Llar de Jubilats, Maiparem, Segrià RC, Club Tennis Alcarràs, Escola de Futbol Baix Segrià, les Mestresses d’Alcarràs, Baobap Teatre i Acpa.

 

Des del consistori, es recorda tothom que l’evolució de l’emergència sanitària en curs per raó de la pandèmia de Covid-19 exigeix utilitzar la mascareta a tothora al carrer i a espais de pública concurrència, mantenir en tot moment la distància social de seguretat i el rentat de mans escrupolós i freqüent. Les sortides del propi domicili han d’evitar-se sempre i quan sigui possible.