Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L'equip de govern impulsa un cos de Protecció Civil

10/10/2012

Per col·laborar en tasques preventives humanitàries i ajudar en l'organització d'esdeveniments populars
Reunió dels futurs voluntaris amb l'alcalde.

 L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs ha endegat el procés per impulsar un cos de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil a Alcarràs per col·laborar en tasques de prevenció ciutadana i ajudar en l’organització de grans esdeveniments populars que tenen lloc a la localitat.

 

L’alcalde, Miquel Serra, ha assenyalat que la iniciativa està tenint una molt bona acollida entre la ciutadania, de manera que a dia d’avui ja són una desena les persones que han mostrat la seva intenció de formar part d’aquest cos, el qual està regulat i reconegut per a la Conselleria d’Interior de la Generalitat.

 

 

Els candidats a formar-ne part hauran de passar per uns cursets previs, tal com estableix la normativa actual. Entre les seves futures funcions figuraran ajudar en l’organització d’esdeveniments que apleguen un nombrós públic, com la Cavalcada dels Reis Mags, la Rua de Carnaval o activitats de les festes que comporten moviments de persones. També, treballs de prevenció entre la ciutadania, per exemple, en casos d’emergències o incidents com poden ser aiguats, nevades o incendis, entre d’altres.

 

Pel que fa al cost econòmic, l’Ajuntament només haurà de proporcionar els uniformes que distingeixen els integrants d’aquesta agrupació civil, així com un equip de ràdio control. De totes formes, el fet de comptar amb aquest tipus de voluntaris permetrà els agents de la Policia Local deixar de fer unes tasques de prevenció, per dedicar-se encara més a la seguretat, per la qual cosa la ciutadania en sortirà beneficiada.

L’equip de govern preveu aprovar la creació del cos de Protecció Civil d’Alcarràs en el proper ple.