Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L´Ajuntament felicita la iniciativa d´un flequer que vendrà pa de pagès català amb distintiu IGP

14/06/2012

L´alcalde anima als alcarrassins i alcarrassines a comprar productes de qualitat i del poble, com aquests

 

 El forn artesanal i pastisseria d’Alcarràs ‘Artur Gòdia’ vendrà a partir de demà divendres pa de pagès català amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP), convertint-se així en un dels 174 forns catalans que comercialitzaran aquest producte. El forner Artur Gòdia ha remarcat l’alta qualitat d’aquest pa i els seus molts beneficis nutritius, gràcies al seu procés d’elaboració artesanal i a la matèria primera utilitzada. 

El reglament de la IGP ‘Pa de Pagès Català’ estableix un tipus de farina determinada per amassar el pa i exigeix als forners que donin forma a cada peça de manera manual, que es cogui en un forn amb solera de pedra refractària i que, com a mínim tingui un temps de fermentació de tres hores.

El valor afegit d’aquest establiment d’Alcarràs recau en el fet que el seu forn de solera és de 1951 i des d’aquest any ha funcionat sempre diàriament, sense pausa, excepte els descansos dominicals del flequer artesà. L’alcalde de la localitat, Miquel Serra, ha volgut visitar avui aquest forn i l’ha posat com a exemple d’emprenedoria i generador de riquesa i valor per aquesta localitat. “L’Ajuntament vol estar amb aquest tipus d’iniciatives que posen a la llum la qualitat dels productes que el nostre teixit empresarial fa’, ha assenyalat. A més a més, ha animat els alcarrassins i alcarrassines que comprin qualitat apostant pels productes de proximitat, ja que així generen riquesa a la vila i ajuden els empresaris locals.