Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

La urbanització de rotonda d’entrada a Alcarràs es completarà aquest estiu

La nova rotonda que, des d’aquest 19 de desembre, uneix a Alcarràs l’ N-II a i la L-800 veurà finalitzats aquest estiu els treballs d’urbanització complementaris a l’obra, que contemplen l’enjardinament de la infraestructura i una nova plaça que donarà sortida des del carrer Major cap a l’antiga carretera nacional. Així ho han confirmat aquest 19 de juny en visita d’obres el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat, Isidre Gavín i l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra. A la visita, han participat també el primer tinent d’alcalde de l’ajuntament d’Alcarràs, Jordi Janés, el regidor d’Obres de l’ajuntament d’Alcarràs, Josep Siscart, i el cap del Servei Territorial de Carreteres a Lleida, Jordi Benet. L’obra, finançada íntegrament pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, està pressupostada en més d’un milió d’euros i la seva finalització s’ha ajornat com a resultat de la pandèmia de la Covid-19.

19/06/2020

“Es tracta d’un nus molt important amb alta densitat de trànsit i d’una obra que ha vist retardada la seva finalització per la pandèmia. A més a més, es tracta d’una rotonda ubicada a un corredor escolar i, per això, l’obra es finalitzarà abans de l’inici del proper curs. La funcionalitat de la rotonda respecte del trànsit és plena des del desembre, però ara cal completar la seva integració a la trama urbana. Per fer-ho, situarem una plaça amb elements per la canalla que fa guanyar un espai per la ciutadania i pacifica el trànsit a un punt cèntric de la població i, això, estem segurs que es valorarà favorablement quan es completin els treballs. Queden poques setmanes de feina”, ha explicat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat.

 

Des de l’ajuntament, l’alcalde, Manel Ezquerra, destaca la importància que té la rotonda per garantir la seguretat a un enllaç de dues vies fonamentals per la vila: “queden, de fet, els acabats. Cal enjardinar, instal·lar un semàfor per regular el pas dels vianants i completar la nova plaça que permet donar sortida des del carrer Major fins l’N-II a. Avui ens han confirmat que totes les nostres peticions s’han acceptat i que, en un mes o un mes i mig, estarà tot enllestit. Completarem l’obra abans de l’inici del curs escolar, fet que és important perquè hi ha una escola a la vora. Parlem d’una rotonda que ordena l’entrada a la població i ens fa guanyar en seguretat i funcionalitat viària”, ha explicat.

 

 

La nova rotonda va entrar en servei al desembre i va comportar una millora substancial de la seguretat en un punt clau de la xarxa viària de la població que, abans de la construcció de la rotonda, presentava una gran complexitat en incloure un tercer carril central de girs tot i el volum de trànsit superior als 15.000 vehicles -13.000 a l’N-II i 2.650 a l’L-800- que s’enregistrava.