Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

La Presidenta del Parlament, Laura Borràs, posa en valor el lideratge i compromís d’Alcarràs amb la bioeconomia circular sostenible

La Presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha lloat aquest 22 d’octubre durant la seva visita a Alcarràs el lideratge que la vila baixsegrianenca exerceix pel que fa a la revolució verda i l’impuls a la bioeconomia circular sostenible i que es fa palès en el seguit de projectes que està en marxa al municipi per aprofitar els recursos del territori i generar noves oportunitats de futur a partir d’ells. El compromís del consistori, la ramaderia, la pagesia, la resta de sectors productius i la ciutadania fan possible obliguen, ha considerat Borràs a què hi hagi una “acció integral” des de les administracions per afavorir el canvi productiu en curs del qual Alcarràs n’és un destacat exponent. Durant la seva visita, la segona autoritat catalana ha conegut personalment la planta de compostatge que promou SAT Alcarràs Bioproductors i reunir-se amb diferents empresaris dels sectors agrari i ramader i de les energies renovables.

22/10/2021

La Presidenta del Parlament, Laura Borràs, posa en valor el lideratge i compromís d’Alcarràs amb la bioeconomia circular sostenible
Visita a la Planta de compostatge

Durant les reunions, els empresaris presents han traslladat a Borràs les seves preocupacions i inquietuds, generades moltes d’elles per un “excés de burocràcia” i una legislació “complexa” la qual, han manifestat algun d’ells, “complica de vegades” la implementació de projectes com els que hi ha en curs a Alcarràs. Així, i per exemple, la planta de compostatge la qual Borràs ha pogut visitar s’ha convertit en realitat després de gairebé una dècada de feina la qual ha implicat una inversió de més s’1,5 milions d’euros sufragada en la pràctica totalitat pels ramaders locals que integren la SAT. Alhora, i des de Fruits de Ponent, s’impulsa també a Alcarràs un projecte el qual aspira a obtenir finançament procedent dels fons Next Generation per instal·lar una planta de producció, emmagatzematge i distribució d’hidrogen verd i fins a vuit plantes fotovoltaiques amb capacitat per a generar més de 350 MWP de manera verda i sostenible. Els promotors d’alguns d’aquests projectes s’han reunit avui amb Borràs, qui ha considerat necessari que existeixi una “acció integral” per part de les administracions que permeti que aquestes iniciatives i altres semblants que es plantegen arreu de Catalunya s’implementin: “A Alcarràs, el sector primari s’ha unit i és necessària una acció integral des de les administracions per aprofitar tots aquests projectes en favor de la sostenibilitat, la lluita contra la despoblació i la sobirania alimentària i energètica”, ha dit.

 

 

 

Implicació de les institucions per salvar Vallmanya

La visita de Laura Borràs al municipi aquest 22 d’octubre ha servit també perquè la Presidenta del Parlament hagi pogut conèixer l’estat actual de  Casa Vallmanya, la casa pairal de la finca de la família Macià-Lamarca a la qual estiuejava el President Macià. L’estat d’avançat deteriorament en el qual es troba l’immoble exigeix, considera Borràs, “una implicació de les diferents administracions”. Només així, considera, “es podrà salvar un immoble de significació història i nacional innegable”. Des de l’Ajuntament d’Alcarràs, es porta exigint des de fa mesos la implicació de les administracions de rang superior per salvar l’immoble. Borràs, que ha visitat a primera hora l’Ajuntament de la vila per signar al Llibre d’Honor, s’ha fotografiat també davant la placa que, a la façana del CCM Lo Casino, recorda la resistència del poble d’Alcarràs davant les forces policials de l’Estat l’1 d’Octubre del 2017.