Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

La Fira del Comerç i el Rebost augmenta la superfície d'exposició i el nombre d'estands

13/10/2014

El diumenge dia 19, es celebra la III edició, amb activitats per a promoure el comerç local i la fruita i els embotits de la nostra terra

L’Ajuntament d’Alcarràs, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, han presentat avui a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida la III edició de la Fira del Comerç i el Rebost, que diumenge vinent es celebrarà durant tot el dia a Alcarràs. 

La presentació amb: Gregori Canalies (Escola d'Hoteleria); Pau Perdices (Diputat de Promoció Econòmica); l'alcalde Miquel Serra; i el regidor de Comerç Àlex Planes.

L’alcalde, Miquel Serra, el regidor de Comerç, Àlex Planes, i el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Pau Perdices, han presentat avui aquesta fira que es consolida en el calendari de fires gastronòmiques catalanes i vol ser una aposta clara per a potenciar el consum de melmelades i confitures fetes amb fruita de Lleida, així com d’embotits de carn. L’alcalde, Miquel Serra, ha comentat que Alcarràs està erigint-se com un municipi amb un gran potencial agroalimentari. Les dades ho expliquen: un dels pobles de Catalunya amb més pagesos i ramaders; el segon d’Europa amb major densitat ramadera per quilòmetre quadrat; anualment es produeixen 150 milions de quilograms de fruita dolça; etcètera. 

 



Roda de premsa a l'Escola d'Hoteleria de Lleida.

En aquest sentit, Serra ha qualificat la Fira del Comerç i el Rebost com un aparador gastronòmic potent de la fruita dolça i de la carn, dos dels elements que mouen l’economia d’Alcarràs. ‘Ens estem especialitzant en una fira de producte de la terra, però on la confitura i les melmelades, així com els embotits hi tenen un paper predominant recordant el famós rebost que, des de sempre, han tingut les famílies pageses’, ha dit Serra.

 

LA FIRA, EN XIFRES

 

Per la seva part, Àlex Planes ha explicat les xifres de la Fira. Destaca l’augment d’estands destinats al ‘Rebost’, o sigui, a l’apartat de productes gastronòmics. Així doncs, aquests expositors augmenten en un 40% i passat dels 15 de l’any passat als 28. Pel que fa als expositors de l’apartat de comerç –també s’exposa el comerç local- passaran dels 48 als 55, aproximadament. També, destacar les 16 parades de famílies d’Alcarràs que exposen el ‘seu Rebost’, o sigui, les melmelades i confitures que han fet amb la fruita sobrant d’aquesta temporada. Finalment, també hi haurà uns 11 expositors corresponents a entitats, empreses i associacions agrícoles i ramaderes. Durant tot el dia hi haurà demostracions de la cuina de la fruita i de la carn –a una carpa central amb projecció de vídeo- i a càrrec del cuiner Isma Prados i dels professors i alumnes de l’Escola d’Hoteleria i també el responsable de la pastisseria d’autor alcarrassina ‘Sucre i Disseny’.


ACTIVITATS DESTACADES

 

Pel que fa a les activitats, aquest any, les carnisseries de la Vila faran un taller i demostració de com s’elabora el ‘Mandongo’. I, continuarà fent-se el concurs per escollir les millors melmelades i confitures d’aquest any.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha volgut destacar també una de les principals novetats d’aquest any, la instal·lació a Alcarràs d’un estand ‘itinerant’ del Museu de la Confitura de Torrent (Girona), que ha guanyat nombrosos reconeixements a nivell internacional i que participarà activament per fer pedagogia de les qualitats de la fruita dolça. El Museu ha fet tot un seguit de melmelades amb fruita d’Alcarràs. Serra no descarta, en un futur proper, instal·lar un Museu de la Confitura a Alcarràs per tal de fer pedagogia d’aquests elements entre els escolars.

Finalment, el diputat de Promoció Econòmica, Pau Perdices, ha aplaudit el compromís del consistori alcarrassí en promocionar els productes de la terra i apostar així amb una fira gastronòmica de gran potencial.