Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

La Festa del Mandongo i el concert de The Tyets, plats forts de la Festa Major d’Hivern d’Alcarràs

10/01/2024

L’Ajuntament d’Alcarràs ha presentat la programació per a la Festa Major d’Hivern, que es desenvoluparà del 18 al 21 de gener amb tot un seguit d’activitats per a tots els públics

 

L’alcalde d’Alcarràs, Gerard Companys, ha destacat que com a novetat i cap de cartell hi ha The Tyets, tot i que el buc insígnia de la Festa Major és, com cada any, “el mandongo que prepara l’Associació de les Mestresses de Casa, entitat que enguany celebra el 40è aniversari de la festa, el que encara ens satisfà més per la seva tasca per mantenir vives les tradicions de casa nostra”.

 

El cartell ha estat elaborat per la dissenyadora alcarrassina Noemí Marsal, “on s’explica molt bé i les diferents activitats que es duen a terme aquests dies, tenint també com a eix central el mandongo, a més de les firetes o els concerts, reflectint amb fidelitat la nostra Festa Major d’Hivern”, ha destacat Companys, que també ha afegit “la clara aposta d’aquest Ajuntament per la seguretat, sobretot en l’acte més multitudinari, com serà el concert de divendres, amb unes 1.500 persones, que comptarà també, com en altres ocasions, amb el Punt Lila i el Som.nit per a la prevenció del consum d’alcohol i substàncies estupefaents”.

 

Per la seva part, la regidora de Cultura i Festes, Marta Morreres, ha explicat, en primer lloc, que en el concert central del divendres, atesa la gran acollida, “s’ha adaptat un espai per a persones amb accessibilitat reduïda”. D’entre tota la programació, Morreres ha posat de manifest que “hi ha actes per a tots els públics: familiars (el pallasso Marcel Gross; sessions de cinema amb films que s’han elegit a través de votació popular; espectacle de la companyia Xip Xap; música amb el grup Ambauka, o el taller de bastoners), públic jove (amb el gran concert del divendres, on Morreres ha recomanat que els menors que vinguin al concert ho facin acompanyats d’adults i, prèviament, amb el concert dijous dels grups locals Shad Demn i Gos Mullat, i dos concerts de DJs de la mà de l’Associació de Música Electrònica d’Alcarràs) i per a la resta de públics (espectacle de Judit Martín, l’hipnotitzador Jeff Toussaint, entre d’altres). “Esperem que tothom trobi el seu acte o actes perquè puguin gaudir plenament de la festa”, ha explicat Marta Morreres, afegint, com a última novetat, que “les nenes i nens tindran el cartell de la Festa Major en blanc i negre perquè el puguin pintar a casa seva al seu gust”.

 

Durant aquest cap de setmana, l’anterior al de la Festa Major, i dins dels actes previs, el diumenge 14 se celebraran, com a novetat, les 3 Hores de Resistència, al Circuit de les Coves. A més, entre els dies 15 i 17 els Bastoners del Pla de l’Aigua i el grup local Gos Mullat aproparan, respectivament, les tradicions i la música a les nenes i nens de l’Escola Bressol. Mentre, paral·lelament, l’Associació de les Mestresses de Casa d’Alcarràs prepararà el mandongo.

 

Una altra novetat, en aquest cas per reduir residus, és que des de les regidories de Medi Ambient i Festes s’ha dissenyat un got reutilitzable, que servirà per a totes les festes, que es podrà trobar ja aconseguir en aquesta festa major, i que l’Ajuntament cedirà a les entitats que el demanin. “Aconsellem, però, que com tothom té gots reutilitzables a casa, el millor que poden fer és portar-lo. L’objectiu final és reduir el consum de plàstics al 100%”, ha afegit Marta Morreres.

 

Les entrades per als espectacles de pagament –excepte els del concert de The Tyets i Scorpio, que es van començar a posar a la venda el desembre– es poden aconseguir a partir de divendres a les 10 del matí a través del web www.alcarras.cat/entrades i també a les oficines de Lo Casino de 10 a 14 hores.

 

També es posa en marxa l’app gratuïta Festes d’Alcarràs amb informació sobre tots els actes i si hi hagués actualitzacions o canvis d’última hora (també s’informaria a través de l’app e-Agora d’Alcarràs). Està previst que avui a última hora del dia també es pugui consultar tota la programació al web de l’Ajuntament d’Alcarràs (www.alcarras.cat).