Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

La consellera Violant Cervera inaugura l’equipament de Serveis Socials Ca l’Hereu a Alcarràs

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha inaugurat l’equipament de Serveis Socials Ca l’Hereu a Alcarràs (Segrià) acompanyada de l’alcalde del municipi, Jordi Janes. Durant la visita, Cervera ha destacat que “amb la inauguració de Ca l’Hereu donem un nou pas per la recuperació de la memòria històrica d’Alcarràs i avancem oferint una nova ubicació per als serveis socials, més propers i accessibles per a totes les persones”.

25/07/2021

La consellera Violant Cervera inaugura l’equipament de Serveis Socials Ca l’Hereu a Alcarràs
Casa de l'Hereu

El nou equipament s’ubica en un edifici singular, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, pel seu valor històric, artístic, urbanístic i d’identitat, i suposa una recuperació de la memòria històrica d’Alcarràs. Més enllà del valor que també li aporta l’històric trull que acull, l’edifici presenta una estètica marcada per un estil popular dels segles XVIII i XIX, construït en diferents fases entre els anys 1700 i 1900. Està ubicat en la zona cèntrica d’Alcarràs i ha representat un element significatiu de la societat alcarrassina dels darrers segles.

La seva ubicació al centre del poble ajuda al foment de l’accessibilitat i facilita la millora de l’atenció social bàsica, que serà més acollidora i funcional. En aquest sentit, Cervera ha explicat que “els serveis socials i les administracions públiques han de ser properes i accessibles perquè les persones que passen dificultats estiguin ben atesos, amb espais amb intimitat que permetin acompanyar a les persones”.

Finalment, la consellera ha destacat que “l’objectiu és fomentar la plena autonomia personal i la igualtat d’oportunitats”. D’acord amb aquest objectiu, ha explicat que s’està treballant per signar i renovar el contracte programa amb el Consell comarcal del Segrià, “la pandèmia ens ha posat a tots davant del mirall, hem vist que hi havia coses a corregit i hem d’actualitzar el contracte programa adaptant-lo a les necessitats de cadascuna de les nostres comarques”.

 

 

Un immoble emblemàtic recuperat per a ús de la ciutadania

Amb la rehabilitació de l’edifici, s’ha habilitat diferents espais com sales de reunions, magatzems, dependències d’atenció al públic i un pati multi usos. L'objecte principal de l’equipament és promoure els mecanismes per conèixer, prevenir i intervenir amb persones, famílies i grups socials, especialment si es troben en situacions de risc o d’exclusió social o d'exclusió. Els Serveis Socials estan dotats d'equips multidisciplinaris orientats a l'atenció individual, familiar i col·lectiva. Ofereixen atenció, orientació i assessorament sobre tots els serveis i prestacions als quals es pot accedir i promouen mesures d'inserció social i laboral i de prevenció, entre altres. També s’hi inclou la cobertura de necessitats bàsiques com l’alimentació o la higiene.