Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs, amb cuiner propi

01/05/2024

L’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs (EBMA) és de les poques de l’àrea geogràfica del Baix Segre que disposa d’un cuiner propi, que elabora cada dia el dinar, mentre que les altres llars d’infants municipals utilitzen un servei de càtering. Elies Alins, cuiner de l’EBMA, ens explica com és el seu dia a dia als fogons de l’escola bressol i la importància de comptar amb un servei personalitzat.

 

L’Elies explica que el primer a destacar és que tots els aliments es compren a Alcarràs, a proveïdors de proximitat i que prepara i serveix diàriament entre 55 i 60 àpats. “Els menús els vàrem dissenyar amb la pediatra del poble, calculant els gramatges més idonis. Ara, amb l’experiència, mensualment dissenyem el menú amb l’equip directiu de l’escola”.

 

El cuiner, que porta fent aquesta feina 20 anys (des de que va obrir l’escola l’any 2004) també destaca que es treballa amb cuina de temporada, amb ingredients estacionals. “Per exemple, al maig, juny o juliol, no donem una sopa, sinó una crema, una mica més freda, mentre que a l’hivern busques algun àpat més contundent, més calent”.

 

“La dieta és equilibrada i es menja de tot, com si fossis una persona adulta, però amb una ració més petita, ajustada a l’edat dels infants: verdura, arròs, crema, peix, carn, fruita.. i, fins i tot, una vegada al mes hi ha sopes de pa, fomentant la cuina de reaprofitament”, explica l’Elies, que defineix la cuina que fa com “una cuina neta, tot es fa cada dia, excepte algunes postres. Cada dia es fa el menjar i es menja el mateix dia”.

 

L’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs (EBMA) celebra aquest divendres una jornada de portes obertes, de 17.30 a 20.00 hores, on els qui ho desitgin podran visitar el centre, veure com treballen i, si es desitja, es facilitar la informació per a la inscripció del proper curs escolar. La visita s’organitzarà per grups i es pot demanar cita prèvia al telèfon 973 791 109 fins aquest mateix divendres, de 9.00 a 16.00 hores.