Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Ajuntament d’Alcarràs sol·licita ajuts i bonificacions pels pagesos afectats per les gelades del març

L’Ajuntament d’Alcarràs ha sol·licitat mitjançant un seguit de cartes enviades aquest mes de setembre a les diferents administracions de rang superior amb competència en la matèria que, arran de les gelades que va patir el municipi aquests 20 i 21 de març, s’habilitin els mecanismes necessaris per permetre que la pagesia pugui veure atenuades amb ajuts i bonificacions les conseqüències de la inclemència meteorològica patida. Des del consistori, s’espera que, de la mateixa manera que davant de situacions similars viscudes recentment, s’atengui una petició que, remarca l’alcalde, Jordi Janés, “és justa, està ben fonamentada i permetria facilitar oxigen” a un sector el qual viu “una situació econòmicament complicada des de fa anys” i que té a Alcarràs “caràcter estratègic”.

29/09/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs sol·licita ajuts i bonificacions pels pagesos afectats per les gelades del març
Janés i Camarasa van visitar els camps afectats juntament amb la diputada Cristina Casol

Les gelades patides al terme durant la matinada entre aquests darrers 20 i 21 de març, recorda el regidor d’Agricultura, Agustí Camarasa, van afectar “diverses zones productores del municipi com ara els terrenys més propers al riu i l’àrea de Vallmanya” i s’han traduït en una reducció de la producció que, en molts casos, supera el 80% de la collita prevista i deixa la producció d’enguany en nivells “testimonials”. Per tot plegat, se sol·liciten a les administracions de rang superior que, com en anteriors ocasions, “el terme municipal d’Alcarràs sigui reconegut com a zona afectada per inclemències meteorològiques” i la pagesia “pugui tenir dret a rebre els ajuts i bonificacions de caràcter tributari, fiscal i a les quotes de la Seguretat Social” que, juntament “amb altres ajuts econòmics i socials extraordinaris” es puguin establir per atendre “els greus perjudicis” que van generar les gelades d’aquesta primavera.

 

Una gelada inesperada

La gelada que es va patir a Alcarràs durant la nit del 20 al 21 de març d’enguany, recorda el regidor d’Agricultura Agustí Camarasa, “va afectar tota mena de cultius, va cremar flors i ha obligat fins i tot a aplicar tractaments per enfortir els arbres”. Ens els dies immediatament posteriors al sinistre, des de l’Ajuntament es va demanar Agroseguro una actuació ràpida i eficaç per tal de tramitar les indemnitzacions corresponents i, ara, destaca l’alcalde Jordi Janés, el consistori es dirigeix a les administracions de rang superior per demanar que es recolzi a la pagesia local; “les pedregades de l’estiu de 2020 van comportar reduccions en els índexs amb els quals la nostra pagesia acostuma a calcular el seu IRPF. Ara, davant les conseqüències a les collites que ha tingut la gelada del març d’enguany, demanem que s’actuï també. És una petició justa i ben fonamentada i, des del consistori, esperem que sigui atesa. La nostra pagesia ho necessita i ho mereix”, apunta.