Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Ajuntament d’Alcarràs repararà el rellotge de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció

El rellotge de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, el qual porta sense funcionar gairebé sis mesos, serà reparat durant aquest darrer trimestre del 2020. L’actuació, pressupostada per en especialista català en maquinària d’aquest tipus, està pressupostada en uns 5.000 euros IVA inclòs i permetrà que el rellotge inclogui tocs automàtics programables per misses i altres oficis religiosos, repics, mitjos vols i, també, hores, quarts i mitges. La reparació serà possible gràcies als diners estalviats com a conseqüència de la suspensió aquest mes d’agost de totes les activitats amb públic de la Festa Major d’Estiu.

22/10/2020

L’Ajuntament d’Alcarràs repararà el rellotge de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció
Maquinària del rellotge de l'església d'Alcarràs

“El rellotge portava sense funcionar des de fa més de cinc mesos i molts alcarrassins i alcarrassines trobàvem a faltar els seus repics. Són molts anys els que aquest rellotge porta marcant la vida al nostre poble i, per això, és un símbol estimat per tothom. Necessitem que el rellotge torni a funcionar com sempre ho ha fet i, per això, hem contactat amb un especialista català en reparació d’aquest tipus de maquinària i disposem ja d’un pressupost ajustat. La malaurada suspensió de tots els actes amb públic de la Festa Major d’Estiu a la qual ens va obligar a darrera hora la pandèmia ens permet ara disposar d’uns diners que emprarem en finançar aquesta reparació tan necessària”, explica Manel Ezquerra, alcalde d’Alcarràs.

 

La reparació del rellotge no serà la única actuació que es desenvoluparà a l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció en els propers mesos, perquè hi ha pendent una actuació a l’entramat de bigues del sostre per la qual es valoren diferents sistemes d’obtenció de fons. “És un tema que està obert i que s’ha de parlar amb els agents implicats, perquè es tracta d’un patrimoni de tothom. A hores d’ara, parlem amb responsables de la parròquia i, també, amb d’altres col·lectius vinculats a la defensa del patrimoni arquitectònic per tal de posar fil a l’agulla. Pensem en accions com ara recollides de fons similars a la que va permetre aconseguir els diners necessaris per adquirir les impressores 3-D que vam utilitzar per fabricar EPI’s durant els mesos de confinament estricte. Sabem quines deficiències existeixen al temple, sabem què cal fer per solucionar-les i que cal actuar a no molt llarg termini. Ara hem de veure com ho fem tot plegat perquè sabem que, si actuem aviat, evitarem mals majors”, explica Ezquerra.