Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Ajuntament d’Alcarràs inicia el pagament dels ajuts als comerços afectats pel confinament perimetral del juliol

Un total de 74 empreses i autònoms amb domicili al municipi d’Alcarràs i que desenvolupen activitats comercials que es van veure afectades en el seu funcionament pel confinament que van patir aquest juliol Alcarràs, Lleida i altres cinc municipis del Baix Segrià rebran a partir d’aquesta setmana als seus comptes corrents els ajuts que, per tal de pal·liar els greuges derivats, ha concedit el Consell Comarcal del Segrià i que s’han tramitat des dels respectius consistoris. En total, es rebran 221.926 euros al municipi a raó de 2.999 per beneficiari.

11/01/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs inicia el pagament dels ajuts als comerços afectats pel confinament perimetral del juliol
Vista del municipi

En origen, la quantitat que arribarà a cadascuna d’aquestes 20 empreses i 54 autònoms perjudicats pels confinaments havia de ser de 2.000 euros, però el volum de sol·licituds rebudes susceptibles de ser acceptades va ser menor del que s’esperava, un fet que ha fet possible incrementar la quantitat que finalment rep cada beneficiari. A banda de les que s’han acceptat, a Alcarràs es van presentar altres 18 que han estat refusades per diferents incompliments com ara no desenvolupar el seu titular una activitat contemplada a les bases de la convocatòria o no estar aquest al corrent de les seves obligacions de pagament amb la Seguretat Social, l’Agència Tributària, l’Ajuntament d’Alcarràs o l’Agència Tributària de Catalunya. Els beneficiaris són tots ells empreses que han patit a la seva facturació del juliol del 2020 minves de, com a mínim, el 50% en relació a les xifres del 2019 i, dins del llistat, figuren, entre d’altres, establiments comercials de venda al detall, cafeteries, bars, restaurants i allotjaments turístics, marxants i paradistes i professionals amb establiments oberts que s’assimilen a comerços de venda al detall.

 

“Som conscients que els greuges que han patit i pateixen malauradament encara molts dels nostres comerciants, restauradors i professionals són molts i importants i, també, sabem que aquests diners que es comencen a rebre aquesta setmana no són suficients per atenuar-los com nosaltres voldríem, però ara mateix és el que tenim. Tot plegat va aconseguir-se amb esforç i pressió que es va poder exercir gràcies al consens al qual vam arribar els diferents municipis del Baix Segrià per ajudar als nostres autònoms i empreses, que han patit i pateixen una situació injusta”, explica l’alcalde, Jordi Janés. Manel Ezquerra, primer tinent d’alcalde, destaca la importància del consens que es va assolir: “aquests ajuts que ara començaran a arribar fins als qui més han patit les conseqüències de la pandèmia, són fruit d’un esforç conjunt del territori i hem d’estar orgullosos tot i ser conscients que són només un petit baló d’oxigen per uns sectors injustament castigats, Lamentem, això sí, que els reglaments que fixen les administracions de rang superior hagin deixat fora empreses i autònoms amb deutes tributaris o de cotització perquè, segurament, qui es troba en aquesta situació és potser qui més necessita ajuda”.

 

Altres ajuts municipals al sector

Des del consistori s’han aprovat també recentment ajuts específics per bars, cafeteries, restaurants, gimnasos i centres d’estètica, es van congelar la pràctica totalitat de taxes i preus públics per aquest 2021 i, també, es van flexibilitzar les exigències per instal·lar terrasses de restauració alhora que s’ha deixat sense efecte la taxa vinculada a aquests espais fins a, com a mínim i segons evolucioni la pandèmia. “Els pobles i les ciutats, sense comerços i hostaleria, no serien el que són. Al Baix Segrià, volem pobles vius i acollidors i no simples ciutats dormitoris. Hi ha molts models de ciutat, però el nostre no funciona sense comerç, sense professionals i sense cafeteries, bars i restaurants. Per això, des de l’Ajuntament d’Alcarràs treballarem de valent per fer valdre els drets de tots aquests professionals i garantir el futur de les seves activitats i del nostre poble”, explica Jordi Janés.