Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Ajuntament d’Alcarràs desplega la campanya de prevenció d’agressions sexistes durant la Festa Major d’Estiu

Un total de 5 penyes tenen el distintiu PUNT LILA, un espai d’informació, suport i acompanyament a les persones que pateixin o observin agressions sexistes en l’espai de festa

29/08/2018

L’Ajuntament d’Alcarràs desplega la campanya de prevenció d’agressions sexistes durant la Festa Major d’Estiu
Imatge de la campanya a la qual s'ha sumat Alcarràs.

L’Ajuntament d’Alcarràs juntament amb les penyes engeguen, per primera vegada, una campanya per prevenir i combatre la violència masclista durant les festes. La campanya té com objectiu sensibilitzar a la ciutadania i oferir espais de suport al mateix recinte de les penyes.

 

Els i les penyistes que formen el Punt Lila han rebut material informatiu, com cartells i un protocol amb informació sobre la manera d’actuar en cas de presenciar o patir una agressió o assetjament, amb els telèfons de la Policia Local, el 112 d'emergències i el 900.900.120 d'atenció gratuïta i confidencial de 24 h contra la violència masclista.

 

Les penyes oferiran col·laboració en cas que una persona agressora o grup no permeti que una altra o un grup no pugui gaudir de la festa en pau i segura, d’aquesta manera es coordinaran amb la seguretat privada i la policia local.

 

A més a més, els i les professionals del programa SOM.NIT, que estaran presents durant la nit del dissabte, també donaran suport a la campanya i oferiran informació i material per sensibilitzar a les persones sobre  els comportaments sexistes en els espais de festa i el paper que hi juga el consum de substàncies.

 

La campanya llança un missatge clar: Alcarràs no tolera cap actitud o conducta sexista ni qualsevol agressió per motiu de gènere i/o orientació afectivo-sexual. Amb la presencia dels punts lila es fa saber a tothom que les festes majors i les penyes són un espai lliure d’agressions sexistes.

 

L’Ajuntament s’adhereix a la campanya impulsada pel Consell Comarcal ‘El Segrià, lliure d’agressions sexistes’.