Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Ajuntament d’Alcarràs desencalla la urbanització de la Plataforma 150

La implicació de l’equip de govern municipal, el qual ha actuat durant el que portem de mandat com a mediador amb els diferents propietaris de l’àrea, posarà fi a aquesta tardor a la particular situació de l’anomenada ‘Plataforma 150’, un espai sense urbanitzar situat al costat del Cementiri Vell que es convertirà en una nova àrea urbana delimitada pel Segon Passeig de Ronda i el nou Passeig del Romaní amb la qual es guanyen també una plaça, espais verds i terreny per construir una vintena de nous habitatges.

04/08/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs desencalla la urbanització de la Plataforma 150
Projecte d'urbanització

La urbanització d’aquesta cèntrica parcel·la estava pendent des dels noranta i serà possible ara gràcies a una actuació de promoció privada pressupostada en 371.183 euros que realitzarà una empresa local i sufragaran els propietaris de l’àrea, els quals han arribat a un enteniment gràcies a la mediació de l’actual equip de govern. Les obres, que duraran entre quatre i sis mesos, està previst que s’iniciïn aquesta tardor. Amb la urbanització d’aquest espai, Alcarràs guanya un nou passeig, el del Romaní, que travessa la parcel·la per la zona més propera al carrer Pompeu Fabra i connectarà en la seva part central amb una nova plaça de forma semicircular. La urbanització contempla també la plantació d’alzines i ametllers, la instal·lació de bancs, papereres i lluminàries i la delimitació amb paviment entre el nou Passeig del Romaní i el Segon Passeig de Ronda d’un espai apte per la construcció de nous habitatges. En concret, hi haurà espai per una quinzena d’unifamiliars adossades i set cases aïllades, les quals se sumaran a l’únic habitatge que ara ocupa la Plataforma 150.

 

Mediació municipal

Amb les obres que començaran aquesta tardor gràcies a l’acord assolit, es posa fi a una situació que es perllongava des de feia dècades i es dignifica una zona en la qual calia actuar perquè trobava en un estat que no era adequat ni pels veïnat ni per la imatge del municipi.