Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Ajuntament d’Alcarràs completa el pagament del deute pendent amb el Consell Comarcal en matèria de serveis socials

L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat durant el que portem d’aquest 2020 la regularització del deute que, des del maig de 2018 i fins el final de la darrera legislatura, es va acumular amb el Consell Comarcal del Segrià com a resultat de la decisió de no abonar les quotes acordades dins del conveni de prestació de Serveis Socials que el consistori alcarrassí va subscriure amb el Consell Comarcal. A finals de 2019, dels 105.296,33 euros que es s’havien abonat ja 51.890 i la resta ha estat pagada aquest 2020 mitjançant un pla de pagaments acordat entre les dues parts implicades.

01/10/2020

Des de l’equip de govern, el primer tinent d’Alcalde, Jordi Janés, destaca el valor d’una decisió amb la qual s’ha donat resposta a una de les qüestions pendents que van quedar amb la finalització del darrer mandat: “el servei s’estava prestant quan van decidir no pagar i es presta a hores d’ara i, per tant, s’ha de pagar com es va acordar en el seu dia. No ens serveix, com es va argumentar en el seu dia, que es parli de disconformitat en la gestió i la prestació per justificar la falta de pagament, perquè quan hi ha discrepàncies d’aquest tipus el que fa falta és parlar i arribar a acords i no prendre decisions dràstiques que fan mal a tothom i perjudiquen fins i tot la imatge de les institucions. Calia regularitzar la situació, perquè un Ajuntament no pot deixar de pagar les quotes associades a la prestació de serveis fonamentals per la ciutadania. Deixar de pagar aquestes quotes com es va fer denota falta de sensibilitat amb els ciutadans que fan ús del servei i amb els professionals que el presten”, destaca el regidor.

 

Manel Ezquerra, alcalde d’Alcarràs, destaca igualment el valor de la gestió que s’ha completat enguany: “al final, i això ho sap tothom, quan tens un deute amb qui sigui, has d’acabar pagant i molt més encara si ets una institució. No queda una altra i, per això i per respecte a la dignitat que representa l’ajuntament d’Alcarràs, hem regularitzat la situació. Dir que paguem als proveïdors a 30 dies i, mantenir com es mantenien deutes contrets fa dos anys no és quelcom admissible i això és el que, malauradament, ens vam trobar. Ara, amb la gestió que hem completat, podem dir que un problema dels que vam heretar ja no existeix”.