Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Ajuntament d’Alcarràs activa un programa de promoció dels polígons industrials del municipi

L’Ajuntament d’Alcarràs ha activat aquest mes d’octubre una campanya de promoció dels diferents polígons industrials amb naus o parcel·les lliures dels quals disposa el municipi. L’actuació té com a primera acció l’edició d’un vídeo promocional el qual es dona a conèixer a les xarxes aquest mateix 27 d’octubre i mostra diferents imatges d’àrees industrials com ara Polinasa, el Tossalet Roig, Galileo o El Revés i evidencia les diferents actuacions de dignificació les quals s’han dut a terme en aquests espais durant els darrers mesos. L’objectiu final, explica l’alcalde, Jordi Janés, és donar a conèixer la disponibilitat de sòl industrial de qualitat i aconseguir que noves empreses es decideixin a instal·lar-se en la població i sumin noves oportunitats de futur per a totes les alcarrassines i alcarrassins

27/10/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs activa un programa de promoció dels polígons industrials del municipi
Polígon industrial

Durant els darrers mesos, i després d’anys d’un molt baix nivell de manteniment, els diferents polígons industrials alcarrassins han estat objecte de nombroses actuacions encaminades a dignificar-los entre les quals, i així ho recorda l’alcalde, Jordi Janés, “cal citar, per exemple, la renovació integral de l’enllumenat dels vials amb noves lluminàries de tipus LED i respectuoses amb el medi ambient, el repintat de la senyalització horitzontal als vials principals d’aquestes àrees i el manteniment i millora de l’arbrat i la vegetació de l’interior de les diferents rotondes”. Igualment, i així ho recorda també Janés, s’ha millorat el ferm de molts vials amb actuacions de soteig les quals feia anys que no es realitzaven. En total, la inversió realitzada s’apropa als 100.000 euros.

 

Vídeo promocional

Alcarràs, per ubicació i possibilitats, és un espai idoni per la ubicació de qualsevol tipus d’empresa, donat que existeix sòl industrial de qualitat disponible i ben comunicat amb vies de gran capacitat i circulació lliure com l’A-2 i l’AP-2 les quals comuniquen de manera senzilla i àgil la vila amb centres de consum i distribució com Barcelona, Saragossa o Lleida. El volum d’habitants de la vila (uns 10.700 censats) posa a l’abast de qualsevol empresari serveis de tot mena i capital humà excel·lent, elements tots ells necessaris per a l’èxit de qualsevol projecte. Amb la dignificació dels polígons, la qual es mostra al vídeo promocional editat, Alcarràs posa a sobre la taula les seves cartes per aconseguir aprofitar la nova revolució industrial que, vinculada a la bioeconomia circular sostenible, ja està en marxa: “tenim el capital humà, tenim el sòl industrial, gaudim d’una ubicació de privilegi i disposem també de matèries primeres de qualitat susceptibles de ser transformades en productes de tota mena capaços de satisfer als mercats més exigents. A més a més, impulsem projectes com el Biolab Baix Segrià que ens ha de permetre desenvolupar noves fonts de riquesa a partir de, fins i tot, elements com les dejeccions ramaderes i altres materials fins ara de rebuig, però per poder convertir tots aquests actius en ocupació i noves oportunitats per les persones, cal sòl industrial accessible, de qualitat i ubicat a polígons adaptats a les necessitats actuals. Fins ara, l’estat dels nostres polígons no era el que corresponia a una localitat com la nostra, primera en importància poblacional i econòmica al Segrià després de la ciutat de Lleida i capital de la subcomarca del Baix Segrià, però hem actuat i actuem per solucionar-ho. A hores d’ara, hi ha 330 empreses radicades en el municipi i, ben aviat, esperem que la xifra augmenti. Als polígons de Polinasa, Tossalet Roig, Revés i Galileo hi ha naus o parcel·les disponibles per encetar qualsevol projecte”, explica Janés.