Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’ajuntament d’Alcarràs activa un programa de formació per prevenir l’assetjament sexual i la discriminació

Aquesta setmana, a la qual se celebra diumenge el Dia Internacional de les Dones, s’ha celebrat la primera de les sessions formatives d’una acció que s’emmarca dins de les activitats vinculades al Protocol per a la prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament sexual per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere a l’ajuntament d’Alcarràs que el consistori va aprovar aquest darrer mes de juliol per prevenir, detectar i combatre aquest tipus de conductes amb mesures encaminades a preservar el bon clima laboral i la salut física i mental de les persones treballadores

04/03/2020

L’ajuntament d’Alcarràs activa un programa de formació per prevenir l’assetjament sexual i la discriminació
primera sessió del programa

 

A la primera de les sessions formatives; que s’ha desenvolupat aquest dimarts en horari de tarda, han participat  tots els regidors de l’equip de govern, tres dels cinc edils del grup municipal d’ERC i la regidora que integra el grup municipal del PSC la oposició. Els regidors d’ERC Santi Pelegrí i Laia Sisó van excusar la seva presència. La sessió ha estat impartida per personal de l’associació LIKA, una entitat lleidatana amb àmplia experiència en la programació i el desenvolupament de programes de formació dissenyats per afavorir l’assoliment d’una societat lliure d’estereotips i dins la qual la igualtat entre persones sigui plena.

 

A la sessió, els càrrecs electes participants han pogut aprofundir de la ma dels formadors dins de conceptes com ara la imprescindible igualtat i l’assetjament en l’àmbit laboral.

El Protocol per a la prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament sexual per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere a l’ajuntament d’Alcarràs que es va aprovar aquest estiu recull una sèrie de mesures preventives de caràcter informador i divulgatiu per tal d’evitar possibles situacions d’assetjament i estableix també el procediment que s’ha de seguir en casos de denúncies o situacions que comprometin la igualtat entre sexes. En aprovar-lo, el consistori va assumir el compromís d’oferir oportunitats d’informació i formació en la matèria a totes les persones que en formen part d’ell i, en especial, a l’equip directiu.

 

Aquest seguit d’accions formatives, la primera de les quals s’ha desenvolupat dins de la setmana del Dia Internacional de les Dones, tenen com a objectiu contribuir a crear una major consciència sobre aquest tema i facilitar el coneixement dels drets, obligacions i responsabilitats de cada persona. Durant el proper mes d’abril, se celebraran noves sessions formatives, unes de caire general dirigides a tot el personal municipal i altres d’específiques i dissenyades per comandaments, persones delegades de prevenció i responsables i personal tècnic de l’àrea de recursos humans. “El nostre compromís es ple i, com que som conscients de que, per assolir objectius, cal desenvolupar sempre i amb accions concretes els protocols que s’aproven, activem aquest programa de formació. La lluita en favor de la igualtat plena i la eradicació de l’assetjament i la discriminació en totes les seves formes és una lluita de tothom”, expliquen Ester Ibars i Dolors Gòdia, regidores delegades de l’àrea de la Dona a l’Ajuntament d’Alcarràs.