Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’ajuntament activa noves eines per afavorir l’emancipació de la joventut alcarrassina

L’Ajuntament d’Alcarràs activa amb el nou any un nou servei adreçat a les persones de menys de 30 anys empadronades al municipi amb el qual es vol posar a l’abast d’aquest sector de població un seguit d’eines per afavorir la seva emancipació i autonomia. Entre aquestes, destaquen una borsa d’habitatge jove, una borsa de treball i un carnet jove local que permetrà al col·lectiu gaudir d’importants descomptes als comerços locals i aconseguir reduccions en les tarifes i preus públics vinculats a serveis municipals que la joventut alcarrassina utilitza de manera intensiva com ara les activitats organitzades des del Patronat Municipal d’Esports o les activitats culturals organitzades pel consistori. Al Alcarràs, segons les dades de l’INE, hi ha actualment unes 1.500 persones d’entre 15 i 30 anys, el que suposa en torn a un 15% de la població del municipi

29/12/2020

L’ajuntament activa noves eines per afavorir l’emancipació de la joventut alcarrassina
L'ajuntament ha incoporat una nova treballadora gràcies al programa de Garantia Juvenil

“En sí, el que hem preparat és una pàgina web que ara es troba a la recta final de la seva implementació. A través d’ella, els i les joves podran accedir a una borsa d’habitatge que posarà al seu abast immobles situats al municipi i susceptibles de ser llogats a preus assequibles i, també, a una borsa de treball a la qual les empreses podran localitzar perfils de menors de 30 anys amb interès en incorporar-se al mercat laboral o canviar de feina i on, també, cadascun dels menors de 30 anys que vulguin utilitzar-la podran trobar ofertes adequades al seu nivell de formació i interessos. Per últim, hem reservat un altre apartat pel carnet jove local, una tarja que identificarà a cada persona que vulgui gaudir dels avantatges que brinda el projecte i que permetrà accedir a interessants descomptes al comerç local, els serveis i les activitats municipals i també, a d’altres beneficis que s’aniran incorporant”, explica Gerard Companys, el regidor de Joventut de l’ajuntament d’Alcarràs.

Amb la iniciativa, destaca l’alcalde, Jordi Janés, es vol renovar el compromís del consistori amb un col·lectiu, el del jovent, que ha patit de manera intensa les conseqüències de la pandèmia: “Els que estudien s’han vist afectats per canvis i disfuncions molt i molt importants a la seva formació molts dels que treballen han patit ERTE’s i ERO’s amb una intensitat major que altres franges d’edat. També, tots ells i elles, han vist reduïdes fins a nivells mai vistos les alternatives i opcions d’oci i creixement personal i, per això, els hem de fer costat per afavorir la seva autonomia i emancipació i arrelar-los encara més al municipi, perquè ells no són únicament usuaris presents del nostre comerç i els nostres serveis: són aquells de qui depèn el futur del poble”, explica Janés.

“Nosaltres, el que volem, és una joventut arrelada a Alcarràs que tingui possibilitats certes de desenvolupar aquí projectes de vida existosos i, per aconseguir-ho, fan falta eines. Alcarràs Jove és un inici al qual sumarem durant el 2021 nous recursos pel que fa a la formació, l’habitatge, el lleure i l’ocupació. És la nostra obligació i el nostre compromís”, explica Gerard Companys, qui avança que la intenció del consistori és activar plenament la web www.alcarrasjove.cat  durant les primeres setmanes del 2021.Durant aquests dies de Nadal, s’ha estrenat als perfils i pàgines del consistori a les xarxes socials un vídeo promocional del programa.

 

Contractes en pràctiques

A banda, i aquest mateix mes de desembre, l’Ajuntament d’Alcarràs ha incorporat una persona jove inscrita al programa de Garantia Juvenil, el qual està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i té com a objectiu reduir els percentatges d’atur entre la població menor de 30 anys. La persona, mitjançant un contracte de pràctiques amb sis mesos de durada, donarà suport als serveis administratius de l’àrea de Serveis a les Persones ubicada a Ca l’Hereu.

Aquests contractes inclosos dins del programa de Garantia Juvenil estan cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu. La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil, implementada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). Els contractes de treball subscrits en el marc d’aquest programa estan efectuats d’acord amb les condicions establertes en l’Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol, cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.