Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Janés reorganitza l’equip de govern després de la suspensió temporal d’Ezquerra i manté la mà estesa als altres dos regidors de Sempre Alcarràs

L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, ha formulat aquest 10 d’agost una primera proposta per reorganitzar el govern municipal després de la suspensió temporal de Manel Ezquerra com a primer tinent d’alcalde i regidor de Governació, Personal, Esports, Polítiques Digitals, Comunicació i Transparència. En ella, es planteja que els tres primers regidors de la llista que va presentar Junts a les darreres municipals (Jordi Janés, Ester Ibars i Gerard Companys) assumeixin les regidories de les quals fins ara se n’ocupava Manel Ezquerra i que Ester Ibars es converteixi en primera tinent alcalde. Pel que fa als altres dos regidors de Sempre Alcarràs (Dolors Gòdia i Josep Siscart), es respecten les seves competències ja que encara no han formalitzat cap dels dos l’anunci de renúncia a formar part de l’equip de govern que van realitzar en fer-se efectiva la suspensió temporal de Manel Ezquerra. Janés els sol·licita a tots dos que reconsiderin el seu anunci.

10/08/2021

Janés reorganitza l’equip de govern després de la suspensió temporal d’Ezquerra i manté la mà estesa als altres dos regidors de Sempre Alcarràs
Ajuntament d'Alcarràs

En la proposta formulada, Janés n’assumeix la totalitat de les competències de Governació i Personal, les quals gestionava al 50% amb Ezquerra; nomena Ester Ibars, fins ara regidora de Patrimoni i Hisenda, Esports i Salut, Benestar Social i Dona, primera tinent alcalde i la designa també, en tant que regidora d’Esports, per encarregar-se de totes les competències associades a aquesta àrea, les quals gestionava juntament amb Manel Ezquerra fins a la setmana passada. Pel que fa a les àrees de Polítiques Digitals i Comunicació i Transparència que gestionava Ezquerra en solitari, es planteja que d’elles se n’ocupi Gerard Companys, regidor de Cultura, Joventut i Festes.

 

Mà estesa a Sempre Alcarràs

La reordenació proposada per l’alcalde no afecta Josep Siscart (regidor d’Urbanisme i Espais Públics) i Dolors Gòdia (regidora d’Ensenyament; Salut, Benestar Social i Dona i Patrimoni), els altres dos edils del grup municipal de Sempre Alcarràs donat que, fins ara, cap dels dos ha formalitzat la renúncia  a seguir com a part de l’equip de govern que van anunciar en fer-se pública la suspensió temporal de funcions i competències de Manel Ezquerra. Aprofitant aquesta circumstància, l’alcalde Jordi Janés, els ha tornat a oferir diàleg, acord i consens: “no redistribuïm les seves carteres perquè la seva sortida de govern no ha estat formalitzada encara. Aprofito, doncs, per cridar-los a reconsiderar el que van manifestar ara fa uns dies i demanar-los que es tornin a activar com a membres de l’equip de govern i a seguir afrontant els nombrosos reptes de futur que es plantegen per a Alcarràs amb l’estabilitat més gran possible dins l’equip de govern i amb la mateixa lleialtat en vers Junts per Alcarràs que la que Junts va tenir amb Sempre Alcarràs durant el temps en el qual Sempre Alcarràs van tenir l’alcaldia segons el que es va acordar en el pacte de govern de juny del 2019”. Si, finalment, els altres dos regidors de Sempre Alcarràs continuen dins l’equip de govern, es plantejarà la possibilitat de nomenar la regidora Dolors Gòdia com a primer tinent alcalde i assignar a ella i a Josep Siscart algunes de les responsabilitats de les quals se n’encarregava Ezquerra. A més a més, Janés ha avançat que, si es demostra que el fins a la setmana passada primer tinent alcalde alcarrassí no va incórrer en cap delicte o falta administrativa greu aquest 30 de juliol, podrà retornar, si ell ho vol, al ple exercici de les funcions i competències de les quals se n’ocupava fins aquell moment.