Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Janés demana al Govern que continuï amb el suport a l’economia productiva ara que la pandèmia sembla encarar les darreres etapes

El Govern de Catalunya “continuarà” al costat de les empreses i els autònoms ara que la pandèmia sembla encarar les seves darreres etapes i, així, des de l’executiu català se seguirà fent costat al comerç i els sectors productius amb una reducció de la burocràcia que servirà per agilitzar i per afavorir l’economia productiva i aconseguir que les xifres de creixement de l’economia catalana siguin superiors a la mitjana estatal i fins i tot la mitjana europea. A més a més, i dins d’un context de canvi de model energètic, des de la Generalitat de Catalunya es donarà llum verda a tots aquells projectes de renovables territorialment sostenibles. Així ho ha indicat aquest diumenge el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, durant la inauguració de la 29a edició de la Fira del Comerç i 9a Fira del Rebost que se celebra aquest 24 d’octubre.

24/10/2021

Janés demana al Govern que continuï amb el suport a l’economia productiva ara que la pandèmia sembla encarar les darreres etapes
Janés ha traslladat les inquietuds dels sectors productius alcarrassins al conseller Giró

Giró ha iniciat la seva visita a Alcarràs en l’Ajuntament de la vila, on ha estat rebut per la Corporació Municipal amb l’Alcalde al capdavant i una nodrida representació d’alcaldes, regidors i altres representants del territori amb els quals s’ha reunit per tal de conèixer la situació d’una subcomarca, la del Baix Segrià, que va patir el 2020 un doble confinament en sumar-se un de perimetral al general de tot el país. Ara, i així ho ha constatat Giró, l’economia es recupera i això s’evidencia “amb esdeveniments com aquesta Fira, la qual ens apropa a l’economia real i a les necessitats veritables de la gent”. Per Giró, que ha signat en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, l’esforç amb el qual “cada dia els nostres comerciants i empresaris aixequen la persiana” farà possible aviat “l’economia catalana creixi a millor ritme que estatal i l’europea”. Per aconseguir-ho, cal però “reduir la burocràcia i escurçar els terminis de tramitació de tots aquests projectes que impulsen les nostres empreses i els nostres autònoms”.  

Energies renovables i sectors productius

Durant la reunió mantinguda a l’Ajuntament abans d’inaugurar-se la Fira, el conseller Giró ha estat informat per l’Alcalde, Jordi Janés, de les circumstàncies actuals d’Alcarràs, un municipi amb uns 10.700 habitants censats que té com a motors econòmics l’agricultura i la ramaderia, disposa d’uns potents sectors industrial i comercial i en el qual s’estan impulsant un seguir de projectes per fer possible un canvi de model productiu en favor de la bioeconomia circular sostenible: “Tenim més de 330 empreses les quals generen feina per la nostra població i el veïnat d’altres municipis propers i impulsem projectes en favor de la bioeconomia circular sostenible com ara la planta de compostatge que un grup de ramaders locals associats ha activat per valoritzar les dejeccions ramaderes o les plantes fotovoltaiques amb capacitat per a produir més de 380 MW de l’electricitat que diversos promotors han planificat al nostre terme i en terres d’escàs valor agrícola”. Amb relació a aquestes plantes, el desenvolupament de les quals està aturat a l’espera del nou marc legislatiu que establirà el Decret que impulsa el Govern, Giró ha indicat que es permetrà que avancin els projectes “favorables pel territori” i que “sorgeixin del consens”. El nou Decret, ha indicat “ha de ser pràctic” i permetre avançar tots els projectes que “no afectin negativament el medi ambient” i “neixin de l’acord amb el territori”.

 

 

Suport als ens locals i per trobar una solució per Casa Vallmanya

A la visita, Janés ha aprofitat també per recordar al conseller la conveniència que s’activin eines de suport pels ajuntaments, de cara a un any en el qual els ens locals “veuran reduïts els seus ingressos” a conseqüència de la reducció de la recaptació que es preveu generin els nombrosos ERTO’s i ERO’s en els quals s’han vist immersos “moltes catalanes i catalans”. Igualment, i com fa sempre que un membre de l’executiu català visita Alcarràs, Janés ha informat Giró de l’estat de la Casa de Vallmanya, la seva significació nacional i la necessitat “d’articular, amb la implicació decidida de les administracions de rang superior” una solució per l’immoble. Giró s’ha interessat per la Casa, ha manifestat la seva intenció de conèixer-la de primera mà tan bon punt li ho permeti la seva agenda i s’ha compromès a “intentar donar una solució des del Govern”

 

 

Èxit de públic

Durant tot aquest diumenge, Alcarràs acull una Fira que aplega més de 80 expositors i entitats i mostra a alcarrassines, alcarrassins i veïnat de poblacions properes el potencial econòmic i de serveis d’un poble que, ha remarcat Jordi Janés, “disposa d’un comerç actiu, modern i amb vocació de servei i excel·lència”. Iolanda Gòdia, presidenta de l’Associació de Comerç i Serveis d’Alcarràs (ACSA) ha destacat també l’empenta d’un sector que, fins i tot durant els mesos més durs de la pandèmia “ha estat al costat de les persones per a satisfer les seves necessitats en tot moment”. L’edició 2021 de la Fira del Comerç i el Rebost es planteja inclou a més a més de l’activitat comercial diferents espectacles itinerants i concursos al recinte firal. Tot plegat, es completa amb un Saló de l’Automòbil i una mostra de vehicles clàssics cedits especialment per l’ocasió per col·leccionistes locals.