Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Janés convida a treballar per un futur amb salut, prosperitat i oportunitats per Alcarràs i a gaudir de la Festa Major

De nou, la Festa Major d’Estiu arrenca a Alcarràs i ho fa dins d’un context de seguretat sanitària, amb un complet programa i el convenciment que, ara que la pandèmia sembla que encara les seves darreres etapes, Alcarràs disposa dels recursos, les persones, els serveis i les oportunitats per continuar sent “un dels millors llocs de Catalunya per viure, crear una família i establir-hi negocis”. Així ho ha refermat aquest vespre l’alcalde, Jordi Janés, dins del discurs que ha ofert aquest 25 d’agost dins l’acte de proclamació de pubilles i hereus i lectura del pregó de la Festa Major, el qual ha anat a càrrec del Mag Lari. La seva participació ha estat mantinguda en secret inclús per a part de l’Equip de Govern municipal fins que el Mag Lari ha entrat, en el seu descapotable clàssic, a la plaça del Mercat. Dins de l’acte de proclamació de les pubilles i hereus, s’ha fet també un reconeixement a l’associació de voluntaris de Protecció Civil d’Alcarràs per tota la feina feta des que el 2012 es va crear per donar suport als diferents serveis d’emergències.

25/08/2021

Janés convida a treballar per un futur amb salut, prosperitat i oportunitats per Alcarràs i a gaudir de la Festa Major
Arrenca la Festa Major d'Estiu 2021

Per Janés, i així ho ha explicat en el seu discurs, Alcarràs encara el futur postpandèmia amb els deures fets i, per això, afronta els “reptes apassionants” que, “en forma d’oportunitats de futur i iniciatives cabdals”, s’han presentat, es presenten i es presentaran. Per aprofitar-les; tot i que Alcarràs “disposa ja dels recursos, les persones i els serveis”; caldrà, però que els diferents representants públics deixin de banda “disputes i retrets” i treballin plegats per l’interès “del poble, les alcarrassines i els alcarrassins”.

 

 

Economia circular verda

Els principals reptes, destaca l’alcalde, es vinculen al canvi de paradigma energètic i productiu en curs i a la manera com, a Alcarràs, “cal treballar junts” per aconseguir que la vila, els seus professionals i les seves empreses puguin “activar noves maneres d’aprofitar els abundants i valuosos recursos naturals” dels quals se’n disposa a un poble “on l’agricultura i la ramaderia han estat, són i han de continuar sent motors de l’economia”. Els parcs solars projectats, a més a més del desenvolupament dels equipaments i instal·lacions que convertiran Alcarràs en epicentre de la revolució de l’hidrogen, són, ha recordat, “eines que tenim a l’abast” per aconseguir “l’energia neta, verda i a preus justos” que es necessita “per recuperar el futur de prosperitat i equitat que ens mereixem tothom”. Amb la revolució energètica, el reciclatge, la millora de l’entorn i el suport constant i decidit al comerç de proximitat, l’agricultura i la ramaderia mitjançant, per exemple, la millora de la xarxa de camins amb els nous recursos derivats de la nova economia verda, Alcarràs es refermarà, destaca Janés, com la terra d’oportunitats que sempre ha estat i vol seguir sent.

 

 

Temps per celebrar, amb responsabilitat

En el seu discurs, Janés ha tingut també un record per les persones que, a conseqüència de la pandèmia, ens han deixat en els darrers mesos i, així, ha animat tothom a gaudir de la Festa Major que ha començat aquest 25 d’agost “amb responsabilitat perquè encara no es pot abaixar la guàrdia”. Per la seva part, el Mag Lari ha reivindicat, amb el seu particular sentit de l’humor, el valor de les festes majors dins la cultura popular: “Carpe diem; perquè, tal com va tot, ja cal que ens ho prenguem tot plegat amb filosofia i amor, perquè l’amor és l’arma més poderosa que existeix”, ha dit. A continuació, el Mag ha delitat els assistents amb el seu espectacle de màgia i humor. Un cop finalitzat l’acte de proclamació de les pubilles i els hereus i la lectura del pregó –al qual, a més a més de la corporació municipal, han assistit l’alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró, la regidora de Cultura d’Almacelles, Maria Lluïssa Granero i el subdelegat del govern de l’Estat espanyol a Lleida, José Crespín- s’ha ofert a la Plataforma 150 l’espectacle de drons Àtom: “ha estat la primera vegada que un espectacle així arriba aquí i demostra com les noves tecnologies també serveixen per fer art de manera sostenible”, explica el regidor de Cultura, Festes i Joventut, Gerard Companys. Abans, a les 22.00 h, la companyia Baobap Teatre ha ofert en el CCM Lo Casino el primer dels dos passis del seu espectacle Forever Young programats aquesta Festa Major i a les 00.00 h, el jove talent alcarrassí Ezvit 810 ha protagonitzat un concert a la plaça del Mercat.

 

Enguany, la pubilla de la Festa Major d’Estiu és Laia Carol Vitores, a qui acompanyen l’Anna Miret Ballarí i la María Valero Pelegrí com a primera i segona dama d’honor, i l’hereu és Ricard Latorre Gòdia, a qui acompanyen com a primer i segon cabaler l’Èric Charles Alonso i en Roger Pelegrí Ibars. Per adquirir les entrades o reservar als diferents

actes, les persones han d’accedir www.alcarras.cat/entrades. Totes les activitats d’aquests dies es desenvoluparan dins d’un marc de seguretat sanitària i, a les principals, es regularà l’accés amb un sistema de reserva prèvia per evitar qualsevol risc: ”la Comissió de Festes ha superat el repte amb bona nota i, gràcies a la seva feina i a la de moltes altres persones, gaudim d’un programa excel·lent. Com a alcalde, he de donar les gràcies a tothom per aquest esforç compartit amb el qual garantirem la salut de les persones alhora que honorem les nostres tradicions.”, explica l’alcalde, Jordi Janés.