Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Inauguració d'exposició d'estris agrícoles

29/08/2012

El centre 'El Fossar' exposa estris del camp restaurats pels veïns i veïnes de la vila
Exposició d'estris agrícoles.

 El Centre d'Interpretació de la Història i Cultura d'Alcarràs acull des d'ahir una exposició d'estris agrícoles del segle XIX i XX que han estat restaurats per veïns i veïnes de la vila, en el marc d'un curs de restauració que s'ha organitzat durant l'any des de la Regidoria de Patrimoni Històric i la Cooperativa del Camp d'Alcarràs.

 

L'alcalde, Miquel Serra, la regidora de Patrimoni Històric, Marina Forcada, i el veí Clàudio Gòdia, el qual ha cedit els estris, van protagonitzar ahir per la nit la inauguració d'aquesta retrospectiva al passat dels alcarrassins i alcarrasines. La mostra es podrà visitar durant els dies de Festa Major, que s'allargaran fins dilluns vinent, entre les 11.00 i les 13.30 hores.

 

Es tracta d’un conjunt de peces molt nombrós, integrat per estris i aparells vinculats a l’agricultura i al món rural amb categoria d’antiguitats donat que gairebé tots es situen o bé dins la primera meitat del segle XX o bé el segle XIX. La col·lecció completa està formada per un total de 346 peces. Es poden contemplar estris de pesatge i medició, cistells i recipients, forques i estris propis de l'era, ensulfatadores, fanals i llums, trampes per animals, falç, aixades, pics, trills, màquines per a la collita, etcétera.

 

La Regidoria de Patrimoni Històric i la Cooperativa del Camp d'Alcarràs tornaran aquest setembre a impartir el curs per a continuar restaurant estris. Es tracta d'una solució a través de la qual s'ensenya a la ciutadania el valor d'aquests instruments, a més a més d'aprendre els secrets de la restauració. Així mateix, s'estalvia el cost que tindria restaurar professionalment tots aquests utensilis.

 

L'equip de govern d'Alcarràs vol impulsar amb aquesta col·lecció un museu d'estris agrícoles.