Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Front comú de 5 municipis del Segrià perquè la CHE millor els camins

Alcarràs, Gimenells, Raïmat, Sucs i Saidí exigeixen solucions urgents a l'ens estatal titular d'aquests vials

26/02/2016

Els alcaldes dels municipis del Segrià d'Alcarràs, Gimenells i el Pla de la Font, Raïmat i Sucs, i el franjolí de Saidí, han fet un front comú per ''exigir'' a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que arregli o traspassi a administracions competents una seixantena de quilòmetres de camins de l'entorn d'aquests nuclis que fa anys que es troben en mal estat amb diversos forats i paviment aixecat a la calçada. Per aquest motiu han aprovat mocions als seus municipis per instar a la reparació ''definitiva'' d'aquestes vies que asseguren que són molt transitades tant per veïns com per maquinària pesant que treballa per les granges o finques agrícoles que hi ha a la zona. Lamenten que els camins suposen un ''risc per la seguretat''.

Segons l'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, aquests camins i carreteres estan ''deixades de la mà de Déu'' i això repercuteix en la seguretat dels veïns així com amb el motor econòmic de la zona que és l'agricultura i la ramaderia. En les èpoques de més activitat, com són la primavera i l'estiu, molts tractors perden càrrega per culpa dels sots i els camions es desgasten cada vegada que hi han de passar.

Com que els alcaldes ja fa anys que de manera particular han demanat a la CHE la reparació dels forats, aquesta vegada han decidit fer un front comú per veure si així els fan més cas. Diuen que sempre els donen la resposta que no hi ha diners per fer reparacions i per això, en les mocions que han aprovat insten a que es faci un traspàs d'aquestes vies a l'administració competent. L'alcalde d'Alcarràs,Miquel Serra, ha assegurat que la pressió que fan és forta perquè el conjunt de municipis que s'han ajuntat compten amb prop de 20.000 habitants.

De la seva part, l'alcalde de Saidí, Marco Ibarz, ha lamentat que la darrera constància que tenen d'una intervenció per ''parxejar'' els forats va ser el 2011. Ara però, ha remarcat que no demanen que es reparin només aquets forats sinó que s'hi trobi una solució definitiva i que la intervenció garanteixi durant molts anys el bon estat de les vies.

Finalment, els alcaldes demanen a la CHE que es dediqui a fer-se càrrec de les infraestructures relacionades amb l'aigua i els rius de la conca i que les administracions competents com Foment s'ocupin de la gestió d'aquestes vies.

 

 

arxivat sota: