Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Festa Major d’Alcarràs 2012

27/08/2012

El protagonisme, un any més per a la ciutadania i les ‘penyes’ i aquest any s’estrena un concurs de decoració de carrers que se suma al de balcons 

Programa de mà

 La Festa Major d’Alcarràs 2012, que començarà el proper dimecres 29 d’agost amb la proclamació de les pubilles i els hereus i la lectura del pregó, comptarà aquest any amb una quarantena d’actes festius per a tots els públics. L’equip de govern ha volgut donar un any més el protagonisme a la ciutadania i les ‘penyes’, per la qual cosa, moltes de les activitats s’organitzen amb la col•laboració del teixit associatiu de la vila. 


En l’edició d’aquest any cal destacar el 1er. Concurs de Decoració de Carrers, que se suma al ja existent de Balcons, a través del qual es vol donar una imatge festiva a tota la vila implicant la ciutadania, que són els seus protagonistes. Pel que fa als actes en el recinte de les ‘Penyes’ cal destacar la recuperació de ‘l’Entrepenyes’, un concurs preparat pels mateixos penyistes. També, per primer cop, tindrà lloc una cercavila i una gimcana per tots els racons del municipi els protagonistes de la qual seran els i les penyistes i que estarà animada per un grup de xaranga. Un any més tindrà lloc el dissabte la Festa de les Cassoles, amb la VI edició del concurs culinari ‘Lo Cullerot’.

Pel que fa a la cultura i tradició populars, no hi faltaran el Correfocs, les sardanes, l’esbart dansaire de l’Orfeó Reusenc i els focs d’artifici. També hi haurà música de tot tipus, des de ball d’orquestra, fins a concert d’homenatge a la gent gran (amb La Principal de La Bisbal, Montgrins, Rosaleda...), tot passant pels concerts pel jovent amb ‘Kayo Malayo’ i ‘Strombers’. I pels més petits, el parc aquàtic, els jocs d’aigua, la xocolatada i els grups d’animació infantil... A més a més, els actes festius es combinaran amb els diferents actes esportius, com partits de futbol, ‘pedalades’ per la vila, etcètera.

Per a la Festa Major d’enguany, es podrà visitar al Centre d’Interpretació de la Història i Cultura d’Alcarràs ‘El Fossar’ una mostra dels estris agrícoles cedits pel Sr. Claudio Gòdia, que han estat restaurats pels alumnes del 1r. Concurs de Restauració. I també tindrà lloc un concurs de fotografia sobre el patrimoni material i immaterial (la pròpia Festa Major).
La Regidoria de Festes ha destacat que la Festa Major d’enguany s’ha aconseguit fent ‘optimitzant’ al màxims els recursos i renegociant els preus amb els proveïdors. En aquest sentit, no ha estat necessari reduir cap dia de festa, ja que es tracta d’una Festa Major molt participativa, on molts dels actes els organitza l’Ajuntament conjuntament amb les associacions, de manera que el seu cost és mínim. A més a més, per als diferents premis que es donen en metàl•lic s’ha buscat el patrocini de firmes i empreses locals.