Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Enllestides les obres de millora de l’Escola Comtes de Torregrossa

L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat aquest mes d’agost les tasques de millora de l’Escola Comtes de Torregrossa que permetran als infants disposar de noves aules habilitades emprant espais preexistents i quatre nous mòduls prefabricats instal·lats que totalitzen 236 m2 addicionals. A banda, el professorat comptarà amb un nou lavabo i, el personal del centre, amb nous espais complementaris a la cuina com ara vestuaris, un lavabo i un rebost. A l’obra, que es va iniciar el mes de maig, estava prevista també la substitució de la cuina actual per una de nova, però aquesta millora no s’abordarà fins que, en una propera reunió amb el Departament d’Ensenyament, es concreti de quina manera s’acaben d’implementar les mesures de seguretat vinculades a l’emergència sanitària en curs i si fan falta o no més nous espais per a usos lectius. De fet, els anteriors mòduls prefabricats amb els quals comptava el centre es mantenen també en ús per a ampliar encara més la disponibilitat d’espais

26/08/2020

Enllestides les obres de millora de l’Escola Comtes de Torregrossa
móduls

Els treballs estan pressupostats en més de 50.000 EUR, es financen amb  aportacions del Departament d’Ensenyament i fons municipals i, a hores d’ara, està tot enllestit per a que el curs es pugui iniciar, donat que s’ha completat la instal·lació dels mòduls prefabricats nous que permeten l’ampliació.

Amb la millora, destaca la regidora d’Educació, Dolors Gòdia, els infants guanyaran en comoditat i disposaran de noves aules: “Hem instal·lat nous mòduls prefabricats per acollir les aules de 5è i 6è i, aprofitant espais preexistens, hem habilitat dues aules noves aptes per acollir grups sencers. La millora de la cuina, que estava també prevista en aquesta actuació d’ara, la ajornem fins que se’ns concreti a una propera reunió amb el Departament d’Ensenyament com s’acaben d’implementar les mesures de seguretat a les quals obliga la pandèmia i quins espais faran falta per desenvolupar el curs dins de la nova situació. El que si hem fet ja és habilitar espais nous com a rebost i vestuaris i un lavabo pel personal de cuina, que treballarà de manera més còmoda. Veurem com queda tot plegat en celebrar-se la reunió, però la nostra intenció a la cuina era una renovació integral”.

 

.

Cara a futur, es renovarà la cuina abans del 2021 i, a mig termini, s’ampliarà el centre amb una nova ala on s’habilitarà un nou menjador i també noves aules: “Ara, el que s’aborda és el més urgent. A les vacances de Nadal, si les circumstàncies ho permeten, renovarem la cuina i, a mig termini, està previst construir al centre una nova ala de dos plantes amb noves aules i espais comuns com ara un menjador, però aquesta darrera actuació dependrà de les disponibilitats pressupostàries del Departament. Per la millora d’ara, Educació aporta 40.000 euros i; la resta, ho sufraga el consistori amb fons propis. En total, seran més de 50.000 euros el que s’haurà invertit”, indica la regidora.

 

 

El pregó i la proclamació de les pubilles i els hereus, en directe al canal de l’ajuntament d’Alcarràs a YouTube

A banda, i dins dels actes de la Festa Major d’estiu, avui se celebra a la plaça del Mercat la proclamació de pubilles i hereus, a la qual assistiran únicament els seus familiars més directes i les autoritats i que es retransmetrà en directe al canal de YouTube de l’Ajuntament d’Alcarràs a partir de les 20.30. L’acte s’organitza tot respectant les mesures obligatòries de prevenció previstes per esdeveniments d’aquesta mena. Enguany, la Pubilla de la Festa Major d’estiu és la Jana Bilik i, l’hereu, en Nil Bonet Sumalla. La primera Dama d’Honor és la Núria Serra Fernàndez i la segona Dama d’Honor, l’Estel Ezquerra Vitores. Com a primer i segon cabaler, hi ha enguany en Rubén Jiménez Miras i l’Oriol Farrús Morell.

El proper acte de Festa Major previst és l’espectacle Moltes Gràcies d’en Quim Masferrer, qui representarà la seva obra en un format itinerant pels carrers del poble que serà retransmès també en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament d’Alcarràs. Finalment, el 30 d’agost, es manté com estava previst el Castell de Focs Artificials, el qual es recomana seguir des de balcons i terrasses en grups de deu persones com a màxim.