Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El Ple ratifica el Pressupost 2020 amb la seva aprovació definitiva

Dins d’un tràmit necessari que arriba desprès de l’aprovació inicial que es va produir a l’octubre i la presentació posterior d’al·legacions per part del grup municipal d’ERC i el sindicat CCOO que han estat desestimades i que es vinculen a l’aplicació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) aprovada el 2019, l’ajuntament d’Alcarràs ha ratificat avui el Pressupost del 2020 amb la seva aprovació definitiva, en sessió de ple extraordinària convocada aquest vespre i gràcies als vots favorables dels regidors dels grups municipals de Junts per Alcarràs, Sempre Alcarràs i el PSC. El grup municipal d’ERC, com ja va fer a l’aprovació inicial, ha tornat de nou a votar en contra d’uns comptes que, enguany, s’han hagut d’ajornar fins aquest darrer trimestre com a conseqüència de la pandèmia.

12/11/2020

El Ple ratifica el Pressupost 2020 amb la seva aprovació definitiva
El Ple s'ha celebrat aquest dijous 12 de novembre

Les al·legacions presentades tenen a veure amb un seguit d’increments salarials vinculats a l’RLT aprovada el 2019 per l’anterior govern municipal que l’actual executiu va deixar en suspens aquest mes de gener amb l’objectiu de mantenir l’equilibri pressupostari i tornar a complir el sostre de despesa al qual obliga l’actual Pla Econòmic i Financer al qual està sotmès el consistori com a resultat del desequilibri financer generat, precisament i en bona part, per aquests increments salarials, que estaven pensats per aplicar-se en tres fases i que, finalment i com a resultat de decisions de l’anterior equip de govern, es van aplicar en set mesos amb un increment de despesa equivalent a prop de 400.000 euros anuals que l’actual govern municipal considera impossible d’assumir si es vol mantenir el nivell de prestació de serveis i l’equilibri pressupostari

 

Així, i un cop desestimades les al·legacions presentades, el Pressupost 2020 aprovat avui de forma definitiva puja fins a 12.333.364 euros. D’aquesta quantitat,. Un 32,81% es destina a despeses de personal (4,04 milions en front dels 3,43 milions del 2019), un 34,35% a despesa en bens i serveis (4,23 milions a diferència dels 3,94 milions del 2019) i un 15,27% (1,88 milions enlloc dels 1,47 milions del 2019) a inversions. Dins l’apartat d’ingressos, els impostos indirectes (4,46 milions) suposen un 36,19%, les taxes i altres ingressos un 11,85% (1,46 milions) i les transferències corrents que es reben des d’altres administracions, un 23,11% (2,84 milions).

 

El tràmit d’avui soluciona l’ajornament involuntari que han patit enguany els comptes municipals i permet encarar l’exercici 2021 amb garanties plenes perquè el Pressupost aprovat actuarà com a pont entre el de 2019 i el del 2021, en el qual s’està treballant ja i que s’espera aprovar a principis del proper exercici. “Aprovem aquests comptes per evitar eventuals complicacions. És un pressupost pont, com ja vam dir a l’octubre, que ens permetrà treballar fins que s’aprovin els comptes de 2021, en els quals ja treballem i que esperem aprovar durant el primer trimestre. L’any 2019 ho vam fer així però, malauradament, la situació de pandèmia ha generat enguany aquest retard”, ha explicat l’alcalde Manel Ezquerra.