Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El Ple aprova declarar Alcarràs 'territori lliure català'

27/09/2012

lum verda a la moció presentada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)
Casa de la Vila.

 El Ple Municipal d’Alcarràs ha aprovat avui amb els vots d’ERC, PSC (a l’equip de govern) i CiU (a l’oposició) la moció presentada per l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) i que declara el municipi com a ‘territori català lliure’.

 

La moció també insta al Parlament de Catalunya a declarar que el Principat de Catalunya és i ha de ser per Dret, Estat Lliure i Independent en igualtat de drets i obligacions que els demés Estats Independents del món. A més a més, en el seu punt número 2 insta el Parlament de Catalunya perquè assumeixi la completa sobirania nacional del territori del Principat de Catalunya, valorant consultar a la ciutadania, per la via de referèndum, i iniciï el procés per declarar i constituïr l’Estat Català, abans de l’11 de setembre del 2014. (La resta de punts es poden consultar al document PDF).

L’alcalde Miquel Serra ha expressat la seva satisfacció per l’aprovació d’una moció ‘provinent de la ANC i/o de la societat civil, en definitiva, que empeny els polítics a donar un pas decisiu i que demostra la força de la democràcia en el seu estat pur’.El regidor del PP no ha estat present al ple al·legant ‘motius personals’ i ha enviat un escrit contrari a la moció que l’alcalde, Miquel Serra, ha llegit públicament.

Moció del Ple

 

Lectura de la moció a la Plaça de l'Església
La plaça, ahir a la lectura.