Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El nou cementiri d’Alcarràs, a punt per entrar en funcionament

El consistori de la capital del Baix Segrià n’obrirà portes aquest divendres, per a que tothom que ho desitgi el pugui visitar

30/10/2019

El nou cementiri d’Alcarràs, a punt per entrar en funcionament
El nou cementiri d'Alcarràs, a punt d'obrir les seves portes

L'Ajuntament d'Alcarràs obrirà portes al nou cementiri de la vila, ubicat al costat del Polígon Tossalet Roig, aquest pròxim divendres, 1 de novembre, coincidint amb la festivitat de Tots Sants, tenint en compte que estan a punt de finalitzar els treballs de construcció de la primera fase. Així, tots els qui s’apropin a visitar-lo entre les 9 i les 19 hores, podran veure com s’ha realitzat la urbanització i l’enjardinament dels carrers del nou recinte funerari, i l’adequació de 240 nínxols.

 

En aquest sentit, l’alcalde Manel Ezquerra, ha exposat que “tenir a punt aquest nou cementiri ha estat una de les principals prioritats del nou equip de govern municipal d’Alcarràs, que hem hagut d’accelerar tant com ha estat possible els treballs, ja que avui només queden dos nínxols lliures al cementiri actual, i a causa dels nombrosos endarreriments que havia acumulat l’obra aquests darrers anys, per això aquest divendres convidem a la ciutadania a veure com està quedant ara que ja està pràcticament enllestida la primera fase”.

 

El nou cementiri

Finalment, el projecte del nou cementiri, que preveu que pugui acabar tenint un total de 1.968 nínxols i 294 urnes, estableix la seva construcció en sis fases. La primera d’aquestes etapes, a punt de finalitzar, ha comportat la construcció dels primers 240 nínxols, així com la urbanització, dels carrers, paviments, accessos, treballs de jardineria, entre altres. El pressupost inicial d'execució d'aquesta primera part de l’obra ascendeix a més de 600.000 euros, amb l’IVA inclòs.

 

El nou cementiri d'Alcarràs, a punt d'obrir les seves portes

 

Treballs de dignificació i millora del cementiri actual

D’altra banda, el primer tinent alcalde, Jordi Janés, ha exposat que coincidint amb la celebració de Tots Sants, l’Ajuntament d’Alcarràs ha dut a terme treballs de dignificació i millora del cementiri actual. Aquests han consistit en renovar flors, arbusts, arbres i altres elements de la zona jardineria, així com a millorar la part de terra, repintar els bancs i ampliar el nombre de contenidors de reciclatge existents.

 

La part més antiga del cementiri actual d'Alcarràs