Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El manifest d'Alcarràs suma adhesions en defensa de la pagesia

El grup d'alcaldes ha fet avui, a Alcarràs, lectura del manifest en defensa de la pagesia i del sector de la fruita dolça. Els alcaldes volen fer arribar aquest manifest a sindicats i a l'administracio de l'Estat. S'ha repartit també una banderola reivindicativa. El manifest s'apropa ja al centenar d'adhesions.

10/08/2017

Alcaldes presents avui a la lectura del Manifest en Defensa de la Pagesia, que ha tingut lloc a Alcarràs, han acordat enviar a  sindicats i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats el document per tal de seguir sumant el màxim d'adhesions possible tan a nivell local com nacional.
El document -que s'ha llegit íntegrament a Lo Casino d'Alcarràs, un dels municipis, aquest, amb més nombre de pagesos que es dediquen al negoci de la fruita dolça- vol ser un text realista i amb propostes "tangibles i possibles" que contribueixin a activar polítiques de millora en el sector de la fruita de pinyol, molt castigat per la crisi de preus.
L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, ha fet lectura del manifest i ha assenyalat que "el document vol ser aglutinador i s'inicia així un seguit d'accions per tal d'anar fent pressió des del món local i cap a instàncies supramunicipals".
A continuació s'ha repartit més d'un centenar de banderoles entre presents i entre persones que les faran arribar a diferents punts de les Terres de Lleida per tal que es col·loquin en balcons i llocs visibles dels ajuntaments, amb el lema: Pel futur dels pobles, defensem la pagesia. 


--------

MANIFEST DELS ALCALDES DE SUPORT AL SECTOR DE LA FRUITA CATALÀ

 

Davant la greu situació que està vivint el sector de la fruita a les nostres terres i la tensió que es viu als municipis pel risc que suposa que moltes famílies vegin perillar la continuïtat de les seves empreses, els sota-signants ens volem solidaritzar amb el sector agroalimentari del nostre país, i més concretament amb el sector de la fruita dolça.

Siguem conscients del valor que aporta el sector agrari a la nostra societat com a aprovisionador d’aliments i com a garant de l’equilibri social i territorial, però que a més a més, suposa el motor que sustenta l’economia dels nostres pobles no només pels llocs de treball que genera directament sinó per aquells que consolida indirectament.

Els joves que són el futur del nostre territori, amb l’actual situació veiem perillar el relleu generacional i la continuïtat del camp agrícola català i en conseqüència, dels nostres pobles.

Ens veiem amb el deure de solidaritzar-nos fermament a favor del sector de la fruita i demanar a les administracions competents el següent:

 

ACORDS

 

PRIMER. Donar suport unànime al sector davant les dificultats existents en aquesta campanya degut a la greu situació dels preus que estan molt per sota dels costos de producció.

SEGON. Instar a les administracions competents a prendre mesures reguladores perquè els cultius i la seva viabilitat no col·lapsin de producció el mercat i així es garanteixi la viabilitat de les empreses i en conseqüència, el futur dels nostres pobles.

TERCER. Sol·licitar la creació d’una taula on hi siguin representades totes les parts del sector amb l’objectiu de marcar específicament un full de ruta amb les estratègies necessàries perquè la situació actual no es torni a succeir.

QUART. Establir mecanismes per afavorir el control i compliment de les normes impedint la venda a pèrdues i garantint el control de la competència de mercat.

CINQUÉ. Sol·licitar la presa de mesures extraordinàries per tal de pal·liar la greu situació actual de les empreses frutícoles catalanes.

SISÈ. Traslladar els següents acords al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya,  al MAGRAMA, a la UE i als diferents organismes afectats. 

arxivat sota: