Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

EL DIRECTOR D'IMMIGRACIÓ VISITA ALCARRÀS

19/07/2012

L'alcalde fa una crida perquè no vinguin més temporers per feina

Fotografia de grup, amb el director d'Immigració de la Generalitat, al centre.

 El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, acompanyat pel director dels serveis territorials a Lleida, Joan Ramon Saura, ha visitat avui la comarca del Segrià per tal de fer un seguiment sobre el terreny de la campanya d’estiu de temporers. Bosch ha començat la jornada a Lleida on ha comprovat com funciona l’estructura de primera acollida que promou cada any l’Ajuntament al centre històric, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. En paraules del director general, “avui hem vingut al Segrià per constatar la bona feina i el treball en xarxa que promovem les administracions i les organitzacions implicades per garantir que la campanya funcioni bé i no es vulnerin drets essencials de les persones”.

 En aquest sentit, malgrat les dificultats econòmiques i les circumstàncies viscudes fins ara, s’ha felicitat per la capacitat de reacció i col•laboració que demostren totes les parts. Posteriorment, el director general s’ha traslladat a Alcarràs on s’ha reunit amb l’alcalde de la població, Miquel Serra, per tal de conèixer la realitat del municipi i el desenvolupament de l’actual campanya de recollida de la fruita. En aquest sentit, l’alcalde ha reiterat que “cal seguir fent una crida perquè no arribin més temporers a la vila en busca de feina per a la fruita, ja que no n’hi ha i els agricultors ja tenen les plantilles cobertes”. La comitiva ha visitat l’alberg municipal que allotja treballadors per tal de facilitar un habitatge digne i en condicions al col•lectiu de temporers. La capacitat de l’allotjament és de 96 persones repartides en 12 mòduls de vuit persones cadascun. Actualment l’ocupació és de 80 usuaris i, d’acord amb els plans d’ocupació, s’ha contractat temporalment a quatre persones per a la gestió i bon funcionament de l’alberg.