Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El Departament de Presidència sufragarà la despesa generada pels equipaments habilitats per aïllar persones treballadores de la campanya fructícola que han estat en contacte amb malalts de la Covid-19

La Generalitat de Catalunya, a través del seu Departament de Presidència i de la seva Direcció General d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran, se’n farà càrrec de les despeses addicionals derivades de la gestió dels diferents espais habilitats a municipis del Baix Segrià per tal d’allotjar persones treballadores de la campanya fructícola que han estat en contacte amb malalts de la Covid-19 i que no disposen de xarxa familiar pròpia al territori. Així ho ha anunciat aquest dijous a Alcarràs Miquel Àngel Escobar, el secretari d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran de la Generalitat de Catalunya.

09/07/2020

Escobar, juntament amb l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra i el primer tinent d’alcalde alcarrassí, Jordi Janés, ha visitat aquest 9 de juliol l’equipament municipal que, per tal d’allotjar aquestes persones, funciona a Alcarràs a hores d’ara. “Aquesta situació suposa uns costos addicionals per unes poblacions i uns consistoris els quals estan suportant un patiment afegit aquests dies i el Departament de Presidència ha d’estar al costat del territori i de les persones. Per això, i per tal que els consistoris no hagin de desviar cap a aquests equipaments recursos que, en origen, estaven pensats per atendre altres necessitats; habilitarem un fons de contingència dotat amb més de 2,5 milions d’euros. Hem d’estar al costat del territori”, ha apuntat Escobar.

 

A la trobada, Manel Ezquerra, ha avançat que aquesta mateixa primera setmana de juliol els set ajuntaments del Baix Segrià traslladaran al Departament de Salut un seguit de peticions per tal de posar a disposició de l’administració autonòmica els equipaments habilitats als municipis per aïllar persones que han estat en contacte amb malalts de coronavirus. “Són de fet, un seguit de peticions pràcticament de sentit comú que hem de consensuar i que donem per fet que s’acceptaran. Volem disposar en tot moment de dades actualitzades pel que fa a infectats individuals i/o brots als nostres municipis per tal d’actuar amb celeritat màxima i, també, poder comptar amb una patrulla de Mossos de Seguretat Ciutadana a cada municipi per tal de fer complir les mesures sanitàries i gestionar la mediació amb les persones que han de ser confinades, entre d’altres”.

 

Ezquerra apunta també que els consistoris necessiten també “un reforç de les plantilles i mitjans de transport als CAP de referència de la zona –Alcarràs i Serós-“ i, igualment, “un Pla de Recuperació específic pel Baix Segrià al qual es contemplin mesures econòmiques, socials i d’inversió”. Cada dia, després de la reunió que manté el Procicat a propòsit de l’emergència en curs, els ajuntaments de la zona, consideren els seus alcaldes, haurien de ser “informats al detall” de la situació.

 

Tots els consistoris, destaca Ezquerra, “han de ser ajudats per fer front a les despeses” que els ha generat, els genera i els generarà la gestió de la pandèmia. “Són peticions que qualsevol persona pot entendre i satisfer-les es de justícia. No demanem res més que allò que aconsella el sentit comú. Celebrem el compromís amb el territori que, avui, ha evidenciat Miquel Àngel Escobar”, ha apuntat Ezquerra aquest dijous