Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El conseller Mascort visita la planta de biocompostatge d’Alcarràs

25/04/2024

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, David Mascort, ha visitat avui la planta de biocompostatge de Productors d’Alcarràs. Acompanyat de representants de la corporació municipal i del responsables de la planta, ha conegut de primera mà les instal·lacions i el seu procés de funcionament i, posteriorment, s’ha reunit amb els productors.

La planta de biocompostatge de Productors d’Alcarràs, que es va posar en marxa l’1 de juny de 2022, és fruit de la unió de més de 150 famílies per poder trobar solucions a les dejeccions ramaderes que, fins al moment, eren un problema, mentre que ara s'han convertit en un producte d'alta qualitat.

L’Ajuntament d’Alcarràs també col·labora amb el projecte de biocompostatge, ja que les restes de la poda dels arbres i jardins dels carrers i places d’Alcarràs, que es duu a terme periòdicament al municipi, es traslladen fins a la planta, on acaben formant part del compost. Abans, la llenya es cremava i ara aquest residu es converteix en un recurs per poder fer adob.