Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El Baix Segrià presenta la seva mà estesa a les administracions de rang superior, però exigeix informació detallada i ajuda

Dades actualitzades pel que fa a infeccions individuals i/o eventuals brots a cada municipi, patrulles de Mossos d’Esquadra de l’àmbit de Seguretat Ciutadana a cada municipi per tal per tal de fer complir les mesures sanitàries i gestionar la mediació amb les persones que han de ser confinades, un reforç de les plantilles als CAP (Alcarràs i Seròs) de referència a la zona, un Pla de Reactivació “específic” pel Baix Segrià i, sobre tot, “unió” i una clara voluntat per part de tothom de “deixar la política a banda” i gestionar “tots plegats de manera eficaç” l’emergència sanitària en curs. Aquestes són les peticions que, aquest dilluns, han traslladat a les administracions de rang superior els alcaldes d’Alcarràs, Manel Ezquerra, Aitona, Rosa Pujol, la Granja d’Escarp, Manel Solé, Serós, Josep Antoni Romia, Soses, Sandra Marco, i Torres de Segre, Joan Carles Miró en roda de premsa celebrada al Centre Cultural Municipal Lo Casino.

13/07/2020

A banda, els sis alcaldes presents, han sol·licitat “concreció” a les autoritats competents en la matèria cara a aclarir la situació a la qual es troba a hores d’ara el territori després de “l’embolic” al qual es troba actualment la zona després dels diferents posicionaments contradictoris que s’han fet públics. “Pel moment, i fins que arribi el Decret que ha anunciat el President, Quim Torra, suspenem l’aplicació als nostres pobles de les mesures anunciades ahir”, ha destacat Manel Ezquerra, l’alcalde d’Alcarràs. Rosa Pujol, alcaldesa d’Aitona, ha demanat que els ajuntaments rebin “informació molt més detallada” a la qual quedi clar què han de fer els ajuntaments i les autoritats sanitàries: “Ho hem de tindre tot clar, som alcaldes, no juristes i volem vèncer la pandèmia, però no hem de prendre determinades decisions. Nosaltres, el que sí que farem, serà fer que els nostres veïns les compleixin”.

 

Els municipis del Baix Segrià presenten, han destacat tots sis, “una mà estesa” a les administracions de rang superior en un moment al qual, allò que hi és en joc, “és la salut dels respectius veïns i veïnes” i, també, “el futur dels nostres pobles”. El Baix Segrià, i així ho ha destacat l’alcalde Serós, Josep Antoni Romia, es troba en una situació “molt difícil” especialment “pel que fa al comerç i l’hoteleria”, dos sectors als quals els empresaris “no tenen clar com procedir ara mateix” i al qual “ningú no es pot beneficiar ara de cap mena d’ERTO o ajut per fer front a aquest segon confinament”. Els pobles, ha destacat Sandra Marco, alcaldessa de Soses, “necessiten ajuda als carrers” en forma de més dotacions policials” i, també, i així ho ha destacat Joan Carles Miró, l’alcalde de Torres de Segre, “informació actualitzada, perquè llavors podrem actuar amb celeritat”. “Ara no és moment de fer retrets, és moment de claredat, de mà estesa i de seguretat jurídica, perquè som els qui trepitgem el territori. Hem d’anar tots a una”, ha assenyalat Manel Solé, alcalde de la Granja d’Escarp.

Amb la roda de premsa d’aquest dilluns, i així ho han destacat l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, s’ha volgut “escenificar una unió entre pobles que evidencia una única voluntat; la de solucionar la papereta com diem aquí i deixar de banda la política. Hem de treballar junts per sortir d’aquesta situació”. Ezquerra, Pujol, Romia, Solé, Marco i Miró han recordat que, a hores d’ara, només es coneix que, com va anunciar fa uns dies a Alcarràs Miquel Àngel Escobar, el secretari d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran de la Generalitat de Catalunya, els municipis del Baix Segrià disposaran d’un fons de contingència dotat amb 2,5 milions d’euros per fer front a les despeses addicionals que la gestió de la pandèmia suposa pels diferents municipis. “Tot i això, també ens van dir que les ajudes vinculades a aquest fons es començarien a cobrar a l’octubre, i aquí, a tots els municipis, jha estem pagant factures”, ha destacat Manel Ezquerra. A banda, i durant la mateixa tarda d’aquest dilluns i mentre es desenvolupava la roda de premsa, s’ha informat des de la Generalitat als alcaldes del Baix Segrià que s’incrementarà la presència policial “des d’avui mateix” a la zona.