Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El Baix Segre demana al Procicat que permeti l’obertura dels espais interiors dels establiments hostalers

Els alcaldes d’Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja d’Escarp han enviat una missiva conjunta als responsables del Procicat a la qual sol·liciten que, “el més aviat possible”, es decretin les mesures “necessàries” per tal de permetre, amb les preceptives limitacions d’aforament a les quals obliga la emergència sanitària en curs, “l’obertura al públic dels espais interiors dels establiments hostalers” dels respectius municipis. A hores d’ara; els bars, cafeteries i restaurants del Baix Segre únicament poden servir consumicions i dinars a les seves terrasses, les quals poden ocupar-se només fins un màxim del 50% del seu aforament i han de mantenir una separació mínima de 2 m entre taules. Tot plegat succeeix al mateix temps al qual, en virtut de la resolució SLT/1941/2020 de 30 de juliol que va relaxar el confinament estricte de la subcomarca, els establiments hotelers sí que poden veure ocupats els seus espais interiors comuns si no s’ocupa més d’un 50% del seu aforament.

04/08/2020

Aquesta limitació que afecta bars, cafeteries i restaurants del Baix Segre és vigent durant uns dies als quals coincideixen les setmanes més intenses pel que fa a volum de feina de la campanya de la fruita dolça amb les temperatures més elevades de tot l’estiu. L’activitat derivada de la campanya i les seves dinàmiques porten fins el Baix Segre un nombrós col·lectiu de compradors de fruita i operaris d’empreses auxiliars que, a les hores de més calor de cada jornada, no troben cap més alternativa per dinar que les terrasses d’uns establiments hostalers que, tradicionalment, viuen en aquests mesos d’estiu una etapa crucial de l’any pel que fa a volum de negoci i que, a hores d’ara, no poden servir els seus clients com voldrien.

 

“Nosaltres entenem que ens enfrontem a un repte i que depèn de tothom no tornar a la situació d’aquesta primavera, però també cal tenir en compte que l’hostaleria és un sector estratègic als nostres pobles, que ha patit molt i que respecta fil per randa les mesures preventives. Ara, amb la campanya de la fruita dins d’unes setmanes clau, els nostres bars, cafeteries i restaurants només poder servir dinars i consumicions a les terrasses i, amb les actuals temperatures, tot plegat esdevé un problema. Aquestes setmanes, hi ha molta gent als nostres pobles que necessita dinar fora perquè no pot tornar a casa al migdia i fer-ho a una terrassa amb una temperatura de 40 graus o més no és aconsellable per ningú. Per això, demanem al Procicat que permeti els nostres establiments hostalers que serveixen dinars obrir els seus espais interiors com ja es permet en el cas dels hotels. Són setmanes clau per les economies dels municipis i, en especial, ho són per l’hostaleria, que ara té una oportunitat  de refer-se i, si es mantenen les restriccions vigents, no podrà aprofitar-la. Si s’apliquen aquí les mateixes mesures que a altres municipis del nostre entorn immediat amb una estructura econòmica i una climatologia semblant a la nostra, tots guanyarem”, explica Manel Ezquerra, alcalde d’Alcarrás.

La carta, que s’ha enviat aquest dimarts, ha estat signada pels alcaldes d’Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja d’Escarp. “Esperem una resposta positiva com la que ja vam rebre quan vam demanar a finals del darrer mes, que es relaxés el confinament tan estricte al qual es va sotmetre als nostres pobles des del 15 de juliol”, explica Ezquerra.