Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Les sardanes tornen a Alcarràs

Després de més d’un any sense activitat sardanista a conseqüència de la pandèmia, Alcarràs recupera l’activitat de la mà del Consell Comarcal del Segrià amb la XVI edició del cicle Sardanes a la Fresca, el qual arrenca aquest 10 de juliol a la plaça del Mercat d’Alcarràs amb l’actuació a les 21.00 h de la Cobla Tàrrega i que inclou set actuacions més a diferents localitats de la comarca.

05/07/2021

  Les sardanes tornen a Alcarràs
Sardanes a la Fresca

El cicle porta de nou a la vila una activitat cultural que, com a moltes altres, ha vist suspesa la seva pràctica durant aquests mesos de pandèmia. Ara, amb el nou context marcat per la vacunació generalitzada en les diferents franges d’edat, el Consell Comarcal del Segrià recupera les sessions d’aquest ball tan nostrat amb l’acompanyament musical, en el cas d’Alcarràs, de la Cobla Tàrrega, la qual va néixer l’any 2009 a partir de les inquietuds d’un grup de joves dirigits per Joan Farreny i vinculats molts d’ells a l’Escola Municipal de Música de Tàrrega.

 

“Per nosaltres, perquè Alcarràs és un poble on la sardana està molt arrelada, és una bona notícia i una alegria en el sentit que evidencia que, de nou, recuperem el present i el futur de salut i normalitat que tothom vol. Animo a tothom, amb estricte respecte per les mesures de seguretat que fixa l’organització, a gaudir aquest 10 de juliol d’aquest tan estimat ball que és la sardana”, explica l’alcalde, Jordi Janés. Gerard Companys, regidor de cultura, recorda que la darrera ballada va tindre lloc al municipi el juny del 2020: “L’associació 50 i més, a la plaça de l’Esglèsia, va saludar la Flama del Canigó en una sardana sense contacte entre els balladors. Ara, gràcies a l’evolució positiva de la pandèmia, podem recuperar a Alcarràs i a la resta de la comarca les Sardanes a la Fresca. No us ho perdeu”, explica. A més a més de l’actuació prevista aquest 10 de juliol a Alcarràs, hi ha programades, dins del cicle, ballades a Torrefarrera (16 de juliol), Corbins (23 de juliol), Almacelles (30 de juliol), Torres de Segre (13 d’agost), Artesa de Lleida (22 d’agost), Maials (28 d’agost) i Sunyer (3 de setembre)

 

Concurs de cartells de Festa Major

D’altra banda, i fins aquest 18 de juliol, els artistes que visquin, treballin o estudiïn a Alcarràs, tenen temps per participar en el concurs que s’ha convocat per triar el cartell de la Festa Major d’Estiu d’enguany, que se celebrarà des del 25 i fins al 29 d’agost d’enguany. Per aquesta edició del concurs, es reserven tres categories (infants fins a 11 anys, joves dels 12 als 17 anys i adults a partir dels 18 anys) i 600 euros en premis. Per la categoria infantil, hi haurà un 1r premi de 75 euros i un 2n també de 75; per la categoria juvenil, també es reserva un 1r premi de 75 euros i un 2n d’igual import i per la categoria de persones adultes, s’han reservat igualment dos premis: un 1r dotat amb 300 euros i una Menció Especial del Jurat pel millor cartell fet a mà.

Les obres que es presentin han de ser individuals i originals, no poden haver estat divulgades, exposades o premiades en altres concursos i poden realitzar-se amb la tècnica que l’autor consideri més adequada per la seva idea, tot i que l’original s’ha de remetre en format pdf al correu festes@alcarras.cat i  el missatge s’ha d’identificar amb l’assumpte Concurs Cartells FM i fer esment de la categoria a la qual es vol concursar. El cartell guanyador i la resta d’obres premiades es donaran a conèixer en un acte programat aquest 21 de juliol al CCM Lo Casino a les 20.30 h que es retransmetrà en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament. Les bases es poden consultar a www.alcarras.cat i els cartells guanyadors s’inclouran en el programa de festes.