Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs, una de les seus del festival internacional de Bandes de Música

28/06/2015

A la Vila actuaran el 4 de Juliol a les 22h a 'Lo Casino'
El cartell, inclòs en els Nits a la Fresca. Clica per fer gran.

Del 2 al 5 de juliol se celebrarà a Lleida la primera edició del Fem Banda- Festival Internacional de Bandes de Música, organitzat per l’Ajuntament de Lleida a través de La Banda Municipal. L’origen d’aquest festival està en una de les activitats de les Festes de Tardor, Fem Banda, iniciativa que va néixer el 2004 i que enguany celebraria la seva 11a edició. Ara, Fem Banda es trasllada a l’estiu i esdevé un Festival Internacional de Bandes de Música amb la seu a Lleida. Alcarràs acollirà un dels concerts, ja que l'Ajuntament n'és col·laborador. 

La presentació va tenir lloc la setmana passada a Lleida, per part de la Paeria. La tinent d’alcalde de la Paeria, Montse Parra, va presidir la presentació d’aquesta iniciativa acompanyada de Amadeu Urrea, director Banda Municipal i Josep Tous, coordinador General de Fem Banda, així com de diversos regidors de Alcoletge, Alcarràs, Torres de Segre i Massalcoreig.

La regidora va subratllar el caràcter únic d’aquesta iniciativa que segueix el model europeu i va afirmar que representa un salt qualitatiu per la ciutat de Lleida. També ha afirmat que la programació de Fem Banda encaixa perfectament amb l’activitat cultural de l’estiu a Lleida.


Per primera vegada a l’Estat Espanyol, un festival de bandes incorpora en el seu programa, a part dels diversos concerts, un Concurs Internacional de Bandes Simfòniques que tindrà lloc el dissabte 4 de juliol a l’Auditori Municipal. El concurs de bandes està obert a grups no professionals: entre 40 i 80 músics que amb entre set i nou instruments de corda. Les bandes hauran d’interpretar ‘La llegenda de Sant Jordi’ de Tomàs Simón juntament amb una obra de lliure elecció. Els membres del jurat Salvador Brotons, director titular de la Banda Municipal de Barcelona; Tomàs Simón, compositor tarragoní autor de l’obra obligada La Llegenda de Sant Jordi i José Rafael Àvila, director del Conservatori Professional de Música de Benicarló; atorgaran un únic premi en valor de 3000 €.

En aquesta primera edició hi participaran més de 600 músics components d’una desena de bandes, que durant els quatre dies del certamen oferiran els seus repertoris en diferents espais de la ciutat de Lleida i altres indrets del territori com Alcarràs, Alcoletge, Massalcoreig i Torres de Segre. En la programació

El Festival arrenca el proper dijous 2 de juliol a les 21:30 h al Castell del Rei/Suda amb un acte públic on la Banda Municipal de Lleida oferirà un Concert Inaugural i es presentaran totes les entitats que hi participen en l’esdeveniment. Les Bandes que han confirmat la seva participació són: la Filarmonica di Genova (Itàlia), la Banda de Música d’Alcanar, la Unión Musical Garrapinillos (Aragó), la Orchestre d’Harmonie de Foix (França), la Sociedad Artistico Musical de Magallón (Aragó), la Banda de Música de Manacor (Illes Balears), la Orchestre d’Harmonie Varilhes (França), la Banda Municipal de Fraga (Aragó), la Banda de Música Ciudad de Barbastro (Aragó) i la Banda Municipal de Lleida.

En la programació destaca la Matinal Musical, el diumenge 5 de juliol als Camps Elisis, amb la interpretació conjunta de totes les bandes de música participants.