Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs ultima el protocol de seguretat per la Festa Major, que comptarà amb mesures preventives contra les punxades

L’Ajuntament d’Alcarràs ultima els detalls del protocol de seguretat de la Festa Major que, enguany, com a novetat, comptarà amb un seguit de mesures preventives per evitar i atendre els possibles casos de submissió química a través de punxades, davant l’auge de casos arreu del nostre país. Igualment, el recinte on es desenvoluparan els actes nocturns estarà delimitat amb una tanca i hi haurà controls aleatoris i detectors de metalls a les entrades.

19/08/2022

Alcarràs ultima el protocol de seguretat per la Festa Major, que comptarà amb mesures preventives contra les punxades
La reunió de seguretat a l'Ajuntament d'Alcarràs

 

L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, i el regidor de Cultura i Festes, Gerard Companys s’han reunit aquest divendres al migdia amb dos responsables dels Mossos d’Esquadra, el cap de la Guàrdia Urbana d’Alcarràs, dos responsables de l’empresa de seguretat, i personal tècnic del departament de Cultura. La trobada ha servit per coordinar els diferents cossos de seguretat, especialment per les jornades nocturnes de la Festa Major, que torna del 24 al 28 d’agost a la capital del Baix Segrià i comptarà amb actes previs aquest cap de setmana.

 

Punt lila, protocol contra les punxades i formació a les penyes

El consistori d’Alcarràs habilitarà, un any més, un punt lila durant totes les festes, amb l’objectiu d’evitar i atendre les possibles agressions sexistes que es puguin donar durant la Festa Major. A més a més, s’ha elaborat un protocol per combatre qualsevol tipus de violència masclista, i es duran a terme formacions obligatòries a la trentena de penyes que participaran en la Festa Major d’enguany.

 

Aquest any, al punt lila i a les formacions també es prestarà especial atenció als casos de submissió química a través de punxades, així com el protocol que cal seguir en cas que se’n detectin durant la Festa Major. Es tracta d’una mesura de precaució que ha pres el consistori alcarrassí davant l’auge de casos de submissió química arreu del nostre país. D’aquesta manera, durant la Festa Major, hi haurà un punt lila situat a la vora del punt d’informació per atendre a les persones que ho necessitin, a càrrec d’Antisida Lleida, mentre que Creu Roja durà a terme accions preventives sobre el consum de drogues entre la població jove. Igualment, aquest cap de setmana, en el marc dels actes previs que es desenvoluparan a les escoles velles, també hi haurà un punt lila, en aquest cas, a càrrec de Creu Roja.

 

Dos accessos vigilats i un recinte delimitat per garantir la seguretat

Amb l’objectiu de garantir la seguretat de totes les persones que assisteixin a la Festa Major, l’Ajuntament d’Alcarràs ha col·locat una tanca de dos metres que delimita la zona de les penyes, i està previst habilitar-hi dos punts d’accés, en els quals es duran a terme escorcolls aleatoris amb detectors de metalls per evitar l’entrada al recinte amb objectes que puguin produir aldarulls, i també per evitar la submissió química amb punxades durant les festes. En concret, ambdós punts d’accés se situaran al carrer Segon Passeig de Ronda, un a l’encreuament amb el carrer Barceloneta, i l’altre vora el carrer Sant Sebastià, i seran les úniques possibles vies d’accés a les penyes d’Alcarràs.

 

Reforç dels cossos de seguretat

Per aquesta Festa Major també s’han reforçat els efectius dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana i de l’empresa de seguretat que estaran presents a la zona de les penyes. En concret, hi haurà dues patrulles fixes dels Mossos d’Esquadra i un equip complet d’ordre públic, així com dues patrulles de la Guàrdia Urbana, que garantiran la seguretat des de l’obertura de les penyes i fins més enllà del seu tancament.

 

Durant tota la Festa Major, també s’habilitarà una caseta per als Mossos i la Guàrdia Urbana, per poder atendre denúncies en un espai tranquil i pròxim a les penyes. Així mateix, hi haurà un equip del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que romandrà a la zona de penyes durant tota la nit. Així mateix, està previst fer controls de trànsit aleatoris als accessos a la població durant els dies de festa.