Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs replantejarà les diferents festivitats d’aquest estiu i manté l’arribada de la Flama del Canigó

L’ajuntament d’Alcarràs, a través de la seva Comissió de Festes, replantejarà enguany tots els actes festius programats durant els mesos d’estiu per tal d’adaptar-los a la nova normalitat a la qual obliga l’emergència sanitària en curs. Els eventuals canvis permetran la tradicional arribada per Sant Joan al municipi de la Flama del Canigó, però comportaran, això sí, no poder dur a terme els actes festius programats a la via pública. Igualment, esdeveniments com ara les sardanes a la fresca o les havaneres i la Festa dels Quintos tampoc se celebraran enguany o, si ho fan, serà amb un nou format compatible amb la distància social de seguretat que, per evitar eventuals contagis, s’ha de mantindre com a conseqüència de la prevalença de la COVD-19.

29/04/2020

Alcarràs replantejarà les diferents festivitats d’aquest estiu i manté l’arribada de la Flama del Canigó
Comissió de Festes

 

"Actualment, estem valorant dins de la Comissió de Festes diferents alternatives compatibles amb la nova normalitat a la qual obliga la pandèmia i les festes populars que omplen cada estiu el nostre poble i, pel moment, hem arribat a la conclusió de que cal suspendre els actes de carrer programats dins de festes com ara Sant Joan i que les havaneres, les sardanes a la fresca o la Festa dels Quintos no seran possibles enguany en el mateix format amb el qual les hem celebrat sempre. La Flama del Canigó, tot i això, continuarà visitant el nostre municipi”, explica Gerard Companys, regidor de Cultura, Joventut i Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs.

 

Pel que fa a la Festa Major d’estiu, la qual se celebra la darrera setmana d’agost, també exigirà canvis i, per això, el format de la propera edició està avaluant-se a hores d’ara: “el que fem és el mateix que s’està fent arreu. A partir d’aquest mes sembla que l’evolució de la pandèmia permet alguns canvis pel que fa als usos de l’espai públic, però el que està clar és que ens hem de preparar, de moment, per a una nova normalitat que es perllongarà durant un temps encara per concretar i dins de la qual les festes populars hauran de ser diferents a com eren fins ara. Cal arribar a consensos i compatibilitzar el legítim dret al lleure i el respecte per les nostres tradicions amb les exigències sanitàries de l’emergència en curs”, explica Companys.