Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs rebutja la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra

L’Ajuntament d’Alcarràs ha rebutjat avui de forma “rotunda i contundent” la decisió del Tribunal Suprem segons la qual el president de la Generalitat de Catalunya, el M. Hble. Sr. Quim Torra i Pla, ha quedat inhabilitat per l’exercici d’unes funcions per les quals va ser escollit democràticament pel Parlament de Catalunya desprès de les darreres eleccions catalanes. Ho ha fet amb l’aprovació a un Ple Extraordinari convocat d’urgència al qual, com a la pràctica totalitat d’ajuntaments del país, s’ha debatut un únic punt: la moció en rebuig de la decisió judicial que han presentat els grups municipals de Junts per Alcarràs i Esquerra Republicana i que ha redactat l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la qual agrupa a hores d’ara 790 municipis i 52 organismes supralocals de tot el país.

28/09/2020

A Alcarràs, la moció s’ha aprovat amb vuit vots a favor, dos abstencions i un vot en contra. A favor han votat els quatre regidors del grup municipal de Junts per Alcarràs, una regidora del grup municipal de Sempre Alcarràs i els cinc regidors del grup municipal d’ERC. En contra ha votat la única regidora del grup municipal del Partit dels Socialistes.

 

Jordi Janés, primer tinent d’Alcalde i portaveu de Junts per Alcarràs, ha explicat el seu vot favorable i els de la resta de regidors del seu grup tot recordant que, ara, “s’inhabilita un president, mentre tenim un altre a l’exili i es persegueix judicialment l’Artur Mas, qui va ser el president anterior i es manté a presó injustament a líders polítics i socials”. Tot això succeeix ha recordat Janés, “mentre s’ha permès fugir a un rei emèrit que s’ha demostrat que havia robat”. Tot plegat, considera Janés, “obliga a rebutjar una manera de fer a la qual és la Justícia qui convoca eleccions i fica i treu presidents sense respectar la voluntat dels catalans”.

 

Des de Sempre Alcarràs, grup al qual s’han abstingut dos regidors i un altre ha votat a favor de la moció, l’alcalde, Manel Ezquerra ha qualificat la inhabilitació “d’atac a les institucions del país”, però ha lamentat que, tot i la pandèmia, no s’hagi trobat un mecanisme per haver convocat eleccions abans d’haver-se arribat fins a la situació d’aquest 28 de setembre: “Al nostre grup, en Josep Siscart i jo mateix ens abstenim i la Dolors Gòdia, decideix votar a favor. El president Quim Torra, ho vam poder comprovar a la visita que ens va fer, és un home honest i coherent, però no m’han agradat determinades crides a la desobediència que m’ha semblat detectar al seu discurs d’avui. Ara mateix, crec que no correspon això perquè el que necessitem són unes eleccions el més aviat possible per tal de començar a treballar tots junts, solucionar els problemes del dia a dia i atendre les necessitats de les persones de la millor manera possible sense que importi a ningú quin és el seu posicionament en relació a la independència”.

 

Per últim, els cinc regidors del grup municipal d’Esquerra Republicana han votat a favor de la moció que es debatia i la única regidora del grup municipal del Partit dels Socialistes, Gemma Escar, ha votat en contra. Per Santi Pelegrí, portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana, la inhabilitació de Torra ha de ser qualificada com a “un escàndol” i un fet “molt greu” dins d’un marc de pandèmia com el que estem vivint i on, ha destacat Pelegrí, “decisions com la que ha pres el Tribunal Suprem limiten el marge d’acció d’un govern democràtic”. El portaveu d’ERC ha tancat el seu discurs tot indicant que es pot “perseguir” a les persones però, mai, “engabiar les idees”. Gemma Escar, portaveu del grup municipal del PSC, ha justificat el seu vot en contra tot indicant que “ni la il·legalitat ni la unilateralitat són camins viables” i ha recordat també que “ningú hauria d’estar per sobre de la Llei”