Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs produirà mascaretes i equips d’autoprotecció amb impressores 3D

L’Ajuntament d’Alcarràs iniciarà en els propers dies la producció de mascaretes i d’altres equips d’autoprotecció mitjançant impressores 3-D. L’acció ha estat possible gràcies a una iniciativa ciutadana activada per un grup de persones residents a la vila el qual impulsa a través de la plataforma gofundme.com una recollida de fons per finançar l’adquisició d’impressores 3D davant de la falta de material d’aquest tipus als equipaments mèdics i sanitaris de la població, les empreses i comerços que es mantenen oberts i els serveis d’emergències.

01/04/2020

Alcarràs produirà mascaretes i equips d’autoprotecció amb impressores 3D
Tasques de desinfecció a la residència de gent gran

A hores d’ara, s’han recaptat ja prop de 10.000 euros, xifra la qual permetrà adquirir dues impressores que faran possible la fabricació, expliquen els responsables de la iniciativa al lloc web des del qual la promouen, “de viseres, panys per a portes que permeten obrir i tancar sense contacte, i tot tipus de materials d’autoprotecció que els responsables dels equips sanitaris considerin oportú. Les primeres mascaretes i equips fabricats es destinaran al CAP d’Alcarràs i a la residència per la gent gran Sant Sebastià. “És on fan més falta. Cal suport total per les residències, on viuen els nostres pares i avis, i el personal sanitari”. Es poden realitzar aportacions a https://www.gofundme.com/f/compra-impressora-3d-alcarras-covid19?utm_source=customer&utm_medium=copy_link&utm_campaign=p_cf+share-flow-1

 

Les impressores, un cop adquirides, s’instal·laran a dependències municipals. Des d’allà està previst que puguin treballar supervisades per voluntaris amb formació específica en impressió 3-D. “Es tracta d’una iniciativa ciutadana que, a nivell particular, estem recolzant molts i molts alcarrassins i alcarrassines. Com a alcalde, vull encoratjar tothom a fer les aportacions que els permeti la seva economia i circumstàncies personals, perquè es tracta d’una iniciativa que beneficia a tota la nostra vila. Fins o no arriben altres, cal que arribi la solidaritat, la iniciativa i la consciència alcarrassina. A banda de les aportacions que, a títol personal pugui haver fet cada regidor, com a consistori hem decidit posar a l’abast l’espai i els recursos per a que aquestes impressores puguin treballar a ple ritme. La nostra idea es instal·lar-les a Lo Casino, un espai on la seguretat està garantida i els voluntaris que les facin anar podran treballar amb total comoditat”, explica Manel Ezquerra, alcalde d’Alcarràs.

Un cop finalitzada l’emergència sanitària en curs, les impressores seran cedides als diferents centres educatius públics de la població. “Allà en faran un ús educatiu dels equips. Ara estem veient tots plegats per a què serveixen les noves tecnologies. Alcarràs, de nou, està donant una lliçó de solidaritat i capacitat de resposta davant d’una crisi que ens afecta a tothom i que s’ha d’abordar amb generositat, sense partidismes i amb un únic objectiu: la salut i el benestar de les persones. La resta, sobra”, explica Ezquerra.

 

Desinfecció de la residència de gent gran i recollida de mascaretes Easybreath 500 de Decathlon

 

Aquest matí, en paral·lel, equips de professionals contractats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han desinfectat la residència Sant Sebastià amb finalitat preventiva. També, i des de l’Ajuntament, s’ha fet una crida a tots els alcarrassins i alcarrassines per a que lliurin les màscares de busseig Easybreath 500 distribuïdes per Decathlon que puguin tenir a casa per tal d’entregar-les a l’hospital Arnau de Vilanova. Amb elles, i tot i les limitacions tècniques, es pot pal·liar de manera momentània i únicament en el cas dels pacients menys greus l’escassedat de respiradors que pateixen els diferents hospitals europeus aquestes setmanes. “La situació és la que es, però la població i els sanitaris hem d’aguditzar l’enginy perquè n’hi ha moltes vides que cal salvar. Estic orgullós d’Alcarràs i de la seva gent”, indica l’alcalde. Les mascaretes de busseig, es podran lliurar al mateix Ajuntament, on s’ha disposat un espai al hall per a tal efecte.

 

PE: S’adjunta fotografia dels equips de desinfecció abans d’entrar a la residència de gent gran Sant Sebastià d’Alcarràs