Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs planta cara a la violència masclista amb un vídeo que reivindica la necessitat de que tothom “alci el cap”

Aquest 25 de novembre se celebra arreu el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones i, des d’Alcarràs, l’ajuntament convida, de la mà de les associacions Remember Company i Agrupament Escolta Lo Mòtit i el jovent de la població, a plantar cara a la violència masclista. Ho fa amb un vídeo d’un minut de durada que s’estrenarà demà als perfils i pàgines que l’ajuntament manté a les diferents xarxes socials i al qual es reivindica la necessitat de que tothom “alci el cap” contra la lacra que és la violència dirigida contra elles.

23/11/2020

Alcarràs planta cara a la violència masclista amb un vídeo que reivindica la necessitat de que tothom “alci el cap”
El vídeo compta amb la participació d'entitats i particulars de la vila

Al vídeo, rodat en blanc i negre i com a una successió de primers plans d’alcarrassins i alcarrassines de totes les edats i condicions, s’insta tothom a fer un pas endavant i dir no a una lacra que, malgrat totes les iniciatives impulsades els darrers anys des d’entitats i institucions, encara condiciona l’esdevenir de moltes i moltes dones arreu del món i, també, a casa nostra. La peça audiovisual dóna presència a un text estret de la cançó Crida, original del grup alacantí d’ska, dubstep i reggae Aspencat. La cançó forma part del seu segon disc, editat el 2009, Obri la Llauna.

 

“El vídeo s’ha rodat aquest mes de novembre a Alcarràs i, per fer-lo, hem volgut fer participar persones de totes les edats, orígens i condicions amb l’objectiu d’evidenciar que aquesta lluita, la d’eradicar per sempre més la violència contra les dones, és una lluita transversal que implica a tots i totes. Agraïm molt als joves de la vila que han volgut participar i a les associacions Remember Company i Agrupament Escolta Lo Mòtit que ens hagin ajudat a fer possible aquest vídeo que us presentem”, expliquen les regidores de l’àrea de de Dona Ester Ibars i Dolors Gòdia.

 

L’edició del vídeo que es presenta aquesta setmana forma part del seguit d’accions que, amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones s’impulsen a la vila d’Alcarràs enguany. Entre aquestes, cal citar l’acte reivindicatiu que l’Assemblea Feminista d’Alcarràs té previst celebrar el dissabte 28 a partir de les 17.00 h a la plaça de les Escoles Velles i la instal·lació per part de l’Agrupament Escolta Lo Mòtit al Centre Cultural Municipal Lo Casino d’un mural de grans dimensions al qual es recolliran diferents situacions vinculades a la realitat que es vol combatre i que, mitjançant enganxines tipus gomets, podran ser identificades pel veïnat en cas que “les hagin viscut, vist o fet”, expliquen des de l’entitat.