Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs multiplica per quatre la capacitat de la microdeixalleria del Parc de la Via

L’ajuntament d’Alcarràs ha completat aquesta tardor i amb una inversió de prop de 4.000 euros les tasques d’ampliació de la microdeixalleria del Parc de la Via, la més intensament utilitzada pel veïnat d’entre les quatre existents al municipi arran de la seva ubicació a la zona urbana. Ara, amb la millora, la microdeixalleria del Parc de la Via compta amb quatre contenidors de les fraccions resta, vidre, envasos lleugers i paper i cartró i un contenidor gran per l’orgànica.

04/11/2020

Alcarràs multiplica per quatre la capacitat de la microdeixalleria del Parc de la Via
interior de la minideixalleria

Amb la millora, es dona resposta a una deficiència d’origen que presentava aquest equipament i es dimensiona la instal·lació d’acord amb les necessitats del municipi. En origen, la microdeixalleria del Parc de la Via es va projectar amb un únic contenidor de cada fracció i, aviat, recorda el primer tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient, Jordi Janés, es va col·lapsar: “Així va succeir i, per solucionar-ho, vam fer una primera ampliació a l’inici de l’actual mandat que no va ser suficient. Ara, amb aquesta nova actuació, hem multiplicat per quatre la capacitat que hi havia en origen i aconseguim que la separació de la brossa per fraccions sigui òptima en tot moment. Ara, com que mai arribarem de nou a situacions de col·lapse, cap usuari tindrà excusa per abocar residus d’una fracció a un contenidor al qual no correspon”, explica el regidor.

 

 

A Alcarràs, a data d’avui, funcionen quatre microdeixalleries inclosa la que ara s’ha redimensionat. Les altres tres, respectivament, s’ubiquen al costat de la bàscula municipal, a Montagut i al polígon Tossalet Roig. D’aquestes, la situada a l’àrea de la bàscula municipal es redimensionarà també a mig termini Les microdeixalleries són espais que actuen com a complement del servei de recollida Porta a Porta que funciona a Alcarràs i altres municipis de l’entorn immediat i als quals la ciutadania pot portar aquells residus domèstics habituals que; per alguna raó, no han pogut ser recollits durant les tasques que realitza l’equip de recollida de manera diària, a tot el poble i porta per porta. “El redimensionament de la microdeixalleria és un pas endavant que ens permet seguir en la línia que ens ha permès aconseguir un 80% de reciclatge al nostre municipi pel que fa a les fraccions d’orgànica, vidre, envasos lleugers, resta i paper i cartró. Per d’altres residus, com ara electrodomèstics, mobles o pintures i vernissos entre d’altres hi ha la deixalleria del polígon Tossalet Roig, la qual obre de dimarts a divendres entre les 16.00 i les 19.00, els dissabtes de 8 a 14 h i de 16 a 19 h i els diumenges de 8 a 14 h. Cal que tothom ens conscienciem de la necessitat de reciclar, ens juguem el nostre futur”, explica Janés.