Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs manté una baixa incidència de la COVID-19 i encara no ha estat necessari emprar els espais d’aïllament habilitats per atendre persones temporeres amb símptomes

La incidència de la COVID-19 a la vila d’Alcarràs continua, ha destacat avui l’alcalde, Manel Ezquerra, “en nivells mínims” i, tant és així, que a hores d’ara i tot i l’increment de població que la localitat registra com cada any en aquestes dates no ha estat encara necessari fer ús de cap del centenar de places que, en compliment de les directrius fixades pel Departament de Salut, ha hagut de habilitar l’ajuntament per confinar persones treballadores temporeres. Així ho ha indicat avui l’alcalde, Manel Ezquerra, en el decurs de la Junta de Seguretat Local, que ha servit per analitzar l’evolució de delictes i faltes a la vila durant el 2019 i presentar la Memòria de Preparació de la Campanya de Fruita 2020 i Actuacions Socials de Temporada. La d’avui ha estat la primera reunió de treball presencial en les darreres setmanes, fet que suposa un notable avenç dins del camí de tornada a la normalitat.

21/05/2020

Alcarràs manté una baixa incidència de la COVID-19 i encara no ha estat necessari emprar els espais d’aïllament habilitats per atendre persones temporeres amb símptomes
Junta Local de Seguretat d'Alcarràs

“Estem prou satisfets. Gràcies al civisme de tothom i el respecte a les recomanacions i directrius que s’han fet públiques per tal d’afrontar l’emergència sanitària en curs amb garanties, podem dir que a hores d’ara la incidència de la pandèmia a Alcarràs és mínima. Això és el resultat d’una bona feina a la qual tothom ha contribuït. Hem seguit en tot moment les indicacions de les autoritats sanitàries, mantenim les tasques de diàries de desinfecció urbana, repartim mascaretes i d’altres elements de protecció individual als col·lectius més sensibles i, també, desenvolupem accions informatives per aconseguir que tothom qui viu a Alcarràs sàpiga com cal actuar per protegir-se a sí mateix i als altres”, destaca l’alcalde.

 

La Junta Local de Seguretat s’ha celebrat avui a la capital del Baix Segrià i, en ella, han participat l’alcalde, Manel Ezquerra, l’inspector en cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra, Xavier S. Ribelles, el Cap de la Policia Local d’Alcarràs, Eduard Cosculluela, el primer tinent d’alcalde, Jordi Janés, el capità de la Guàrdia Civil, Joaquín Ureña, el subdelegat del Govern de l’Estat, José Crespín i la directora dels serveis territorials del Departament d’Interior, Montserrat Messeguer. També han estat presents representants dels grups municipals a l’oposició de l’ajuntament d’Alcarràs.

 

Minven els delictes contra la propietat i s’incrementen les denúncies administratives i per infraccions de trànsit

La reunió d’avui, a banda de per analitzar l’evolució de la campanya fructícola d’enguany des del punt de vista de la seguretat, ha servit també per donar a conèixer les dades relatives a l’exercici 2019 que, recopilades per la Policia Local, permeten descriure la situació de la vila pel que fa a la seguretat. Així, els delictes contra la propietat es van reduir el 2019 un 2,98% en relació a l’exercici anterior,  una xifra que, combinada amb les enregistrades any rere any, implica un 24,3% menys de delictes d’aquest tipus a la població des del 2011.

 

A banda, i durant el darrer any, les denúncies per infraccions vinculades a la normativa de trànsit han crescut un 20,9% en el darrer any i les denúncies per infraccions administratives han crescut un 127%. Les xifres han estat valorades de manera positiva per l’alcalde Manel Ezquerra, qui considera que confirmen que Alcarràs és una vila segura: “Els delictes contra la propietat han baixat en prop d’un 25% des del 2011. Hi ha un descens sostingut en el temps i, en paral·lel, assistim a un increment de les denúncies per infraccions de trànsit, un fet que demostra que la nostra Policia Local fa un treball continuat que permet detectar les persones que, amb les seves conductes irresponsables, es posen en perill a sí mateixes i a la resta d’usuaris de la via pública. També, una dada que vull destacar pel que fa als delictes contra la propietat és que la xifra de detencions ha augmentat en un 64,2% i la de resolució de delictes, en un 33,11%”.

 

Pel que fa a l’increment del 127% d’infraccions administratives que s’enregistra, val a dir que, de les 189 infraccions detectades l’any 2019, 91 corresponen a infraccions de la normativa que regula la recollida de brossa porta a porta. A continuació, les infraccions més freqüents són les vinculades a consum i tinença d’estupefaents (28) i les vinculades a les responsabilitats derivades de la tinença d’animals de companyia (22):

 

“L’increment és normal, perquè el 2019 és el primer any al qual vam enregistrar infraccions per incompliments de la normativa que regula la recollida porta a porta. Queda clar que, en aquest sentit, queda feina a fer”, explica Ezquerra.