Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs manté les estades esportives infantils extremant encara més les precaucions sanitàries

Alcarràs mantindrà durant tot el que queda de mes les estades infantils Lleure i Esport tot i les noves circumstàncies de confinament a la comarca del Segrià. L’activitat, que va arrencar el passat 29 de juny amb el primer dels cinc torns programats aquests estiu, es desenvolupa dins d’un marc de seguretat plena per infants i monitors, amb contacte zero i amb els i les participants organitzats en grups de deu persones com a màxim. Les estades Lleure i Esport són una activitat d’educació en el lleure que, cada estiu, ofereix les famílies alcarrassines una alternativa per la conciliació de la vida familiar i laboral un cop ha finalitzat el curs escolar.

06/07/2020

Enguany, les estades inclouen cinc torns, el segon dels quals s’ha iniciat aquest sis de juliol i es perllongarà fins el proper divendres 10. El primer torn es va desenvolupar entre els passats 29 de juny i 3 de juliol i, durant el que queda de mes, hi ha programats tres torns més: del 13 al 17, del 20 al 24 i del 27 al 31. A hores d’ara, i dins del segon torn dels cinc programats, participen seixanta infants els quals gaudeixen de diferents activitats de lleure, lúdico-esportives, socioculturals i educatives que es desenvolupen a diferents equipaments comunitaris i indrets de la vila. Tot plegat es desenvolupa amb respecte estricte per les normes de distanciament social de seguretat, neteja i desinfecció que fixa el Departament de Salut. De fet, el consistori va fins i tot més enllà:

“Calia donar una resposta a les famílies i, per això hem mantingut les estades i ara, tot i les noves circumstàncies, continuem amb elles tal i com estava previst”, explica Ester Ibars, regidora d’Esports de l’ajuntament d’Alcarràs. L’activitat; recorda Manel Ezquerra, alcalde d’Alcarràs; es desenvolupa dins d’un marc de zero contacte i amb els monitors i els infants organitzats en grups de deu persones: “La seguretat és plena des de l’inici i els infants i les seves famílies han de tenir alternatives per conciliar la vida laboral i la familiar. A Alcarràs, una vila on la producció de fruita dolça és motor de l’economia, l’estiu és una època intensa pel que fa a la feina per moltes famílies i, en conseqüència, no podíem de cap de les maneres deixar els alcarrassins i alcarrassines sense respostes pels seus infants tot i la pandèmia. Les estades Lleure i Esport són la nostra proposta i es desenvolupen dins d’un marc de seguretat plena que, dins de les noves circumstàncies que ara vivim, s’extrema més encara”, explica.

Escola d’Estiu pels infants de fins a tres anys

A banda, i per donar resposta a les necessitats de conciliació de la vida familiar i laboral de les persones amb infants de fins a 3 anys, l’escola bressol municipal d’Alcarràs manté també igualment enguany la seva Escola d’Estiu, la qual es va activar el 22 de juny amb el primer dels cinc torns programats. Aquest dilluns, 6 de juliol, comença el tercer i es perllongarà fins el divendres 10. Durant el que resta de mes de juliol, s’han programat tres torns mes: del 13 al 17, del 20 al 24 i del 27 al 31. Les mesures de seguretat són igualment màximes. “Les necessitats de conciliació de les famílies amb infants més petits són les mateixes i, també, havíem de donar una resposta. Per això oferim aquest estiu també les estades”, assenyala Dolors Gòdia, la regidora d’Educació de l’ajuntament d’Alcarràs.