Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs lliura als seus centres de Primària i Secundària les impressores 3D que van permetre produir material d’autoprotecció durant els mesos més durs de la pandèmia

L’Ajuntament d’Alcarràs ha lliurat avui als equips directius de l’escola Parc del Saladar, l’Institut d’Alcarràs i l’escola Comtes de Torregrossa les tres impressores 3D que, durant els mesos més durs de la pandèmia, van permetre gràcies a la solidaritat del poble d’Alcarràs fabricar material d’autoprotecció amb el qual es va a abastir als sanitaris, el personal de les residències de gent gran, els equips d’emergències, els treballadors de comerços amb atenció al públic i la població en general. Entre el material produït destacaren les viseres per caretes protectores i les tires de material plàstic que, enganxades a les gomes de les mascaretes, permeten protegir-se a un mateix i als altres sense molèsties a les orelles. Igualment, es van fabricar també panys per a portes que permeten obrir i tancar sense contacte mitjançant, igual que en el cas de les viseres i els protectors d’orelles, patrons de lliure accés.

24/09/2020

Alcarràs lliura als seus centres de Primària i Secundària les impressores 3D que van permetre produir material d’autoprotecció durant els mesos més durs de la pandèmia
Les impressores s'han lliurat aquest 24 de setembre

El material que es va utilitzar per imprimir i les tres màquines, que van ser instal·lades en el seu dia al propi Centre Cultural Municipal Lo Casino, van tindre un cost de 19.000 euros i van poder ser adquirides gràcies a una recollida de fons activada per un grup d’alcarrassins i alcarrassines a la plataforma gofundme.com, on van recaptar-se més de 17.000 euros, i fons municipals. Des del consistori, es va prestar el suport necessari per l’adquisició i la posada en servei d’uns equips amb els quals Alcarràs va donar resposta a la greu carència de material d’aquest tipus que van patir aquesta primavera els equipaments mèdics i sanitaris de la població, el personal dels serveis d’emergències i les empreses i comerços que es mantenien oberts. “La resposta del poble d’Alcarràs va ser immediata i generosa. En menys d’una setmana, vam aconseguir diners suficients per adquirir tres impressores. Des de l’Ajuntament, vam posar a disposició tot el necessari per iniciar la producció dels materials que es necessitaven i tot plegat va funcionar en coordinació amb la feina que les persones que, des de casa seva i dirigides per l’Associació de Mestresses d’Alcarràs, cosien mascaretes i bates. Alcarràs ha estat un exemple”, explica Jordi Janés, primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Alcarràs. Manel Ezquerra, l’alcalde, ha destacat també el valor de la resposta de la gent d’Alcarràs: “els fons es van recaptar de manera molt ràpida perquè tothom era conscient de que calia afrontar l’emergència plegats. Com a alcalde, estic molt orgullós”, assenyala.

 

 

Ara, i com ja es va anunciar en adquirir les impressores, l’ajuntament compleix el seu compromís i les lliura als tres centres educatius públics de la vila per tal que esdevinguin eines d’aprenentatge pels infants i joves. “És el que vam dir i és el que hem fet ara. La pandèmia encara està activa i, si cal, es tornaran a posar en servei. Ho vam fer un cop i ho tornarem a fer si fa falta”, explica Gerard Companys, regidor de Cultura.