Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs instal·la plaques solars a les dues escoles del municipi

11/04/2024

L’Ajuntament d’Alcarràs ha instal·lat plaques solars perquè subministrin l’electricitat a les dues escoles del municipi. Amb una inversió total de 48.000 euros, el centre Parc del Saladar compta des d’ara amb 44 panells, amb una potència de 19 Kw, mentre que Comtes de Torregrossa disposa de 33 panells, amb una potència de 15 Kw.

 

L’alcalde d’Alcarràs, Gerard Companys, ha valorat molt positivament l’actuació. “S’ha fet una inversió important des de l’Ajuntament que, d’una banda, ens permetrà reduir significativament la despesa energètica de les dues escoles i, d’altra banda, serem més sostenibles, un camí en el qual hem de seguir avançant”.

 

Incidint en l’eficiència energètica i en la reducció de costos que aquesta suposa per a les arques municipals, Companys ha destacat que “en les èpoques en què els dos centres escolars no estiguin en funcionament, que seran, sobretot, durant els mesos d’estiu solars -que és quan hi ha més hores de llum-, aprofitarem l’energia que generen aquestes plaques per subministrar electricitat a d’altres instal·lacions municipals com, per exemple, les piscines”.

 

Pel que fa a seguir amb la clara aposta per la sostenibilitat, l’alcalde també ha anunciat que “la intenció de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs, tal com vàrem aprovar en el pressupost d’enguany, també està prevists posar plaques a l’escola bressol i a la biblioteca. Volem un Alcarràs sostenible i això comença per implantar-ho en tot allò que estigui relacionat amb l’àmbit de l’educació”.