Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs inicia una campanya de sensibilització en favor de l’ús responsable dels patinets elèctrics

L’Ajuntament d’Alcarràs, davant la proliferació al municipi de patinets elèctric i d’altres vehicles de mobilitat personal (VMP), impulsarà aquesta tardor una campanya de sensibilització per promoure l’ús responsable d’aquestes màquines. En paral·lel, i també des del consistori, s’enllesteix aquestes setmanes una ordenança municipal que regularà el seu ús.

15/10/2020

“Com a servidors públics, hem de donar resposta a totes les situacions noves que es generen. La proliferació dels patinets elèctrics és un fet també a Alcarràs i tots els usuaris de la via pública en som conscients. Si no regulem tot plegat de manera adequada, no hi haurà resposta als eventuals conflictes que es poden arribar a generar. L’objectiu és preservar la seguretat de tots els usuaris de la via pública en tot moment i, per això, actuem primer amb una campanya de sensibilització i, a continuació, aprovarem una ordenança reguladora com les que s’han impulsats a diferents ciutats de tot el país i, també, a l’estranger. Ens inspirarem en textos ja existents i els adaptarem a les necessitats particulars d’Alcarràs i les persones que hi vivim”, explica Jordi Janés, primer tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alcarràs.

 

Com a primera acció de la campanya, des del consistori s’ha elaborat una infografia que, a mode de cartell, s’ubicarà a diferents punts estratègics de la trama urbana per tal de conscienciar la població en favor de l’ús responsable d’aquests vehicles. Com sempre, abans de les sancions, es busca sensibilitzar les persones: “Hem elaborat una infografia on detallem diferents consells d’ús i recordem que aquests vehicles no són joguines. Hi ha limitacions de velocitat i no es poden conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues. De fet, i tots en som conscients, durant els darrers mesos s’han produït a diferents ciutats greus accidents als quals s’han vist implicats aquests vehicles i per això actuem. No por haver un buit legal i ho solucionarem amb l’ordenança”, explica Janés. A Catalunya, el primer ajuntament en regular l’ús dels patinets elèctrics va ser Barcelona, on es va aprovar una normativa l’any 2017.