Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs exigeix la dimissió del ministre de Consum, Alberto Garzón i manifesta el seu “ple suport” a la ramaderia

L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, en nom seu i el de tot l’equip de govern municipal, ha exigit en el Ple Municipal d’aquest 8 de juliol la “dimissió” de l’actual ministre de Consum del Govern de l’Estat espanyol alhora que ha manifestat el “ple suport” del consistori a un sector, el de la ramaderia, estratègic per l’economia local i nacional. L’exigència arriba després que, aquesta mateixa setmana, l’encara ministre hagi activat una campanya contra el consum de carn la qual posa en risc el futur d’un sector fonamental a Catalunya. La sessió plenària ha permès també aprovar, de manera definitiva i amb els vots favorables de Junts per Alcarràs, Sempre Alcarràs i el PSC, el Pressupost Municipal del 2021, el qual puja fins als 10.653.697,14 euros i duplica la inversió en camins fins a fer-la superar els 800.000 euros dins d’una partida d’inversions reals que arriba fins als 1.514.659 milions. Igualment, el Ple ha aprovat les Festes Locals (20 de gener i 26 d’agost) per aquest 2021.

09/07/2021

Alcarràs exigeix la dimissió del ministre de Consum, Alberto Garzón i manifesta el seu “ple suport” a la ramaderia
Ple Municipal

La petició sobre la “necessitat” que Alberto Garzón dimiteixi del seu càrrec ha estat formulada per l’alcalde tot just en iniciar-se el Ple i abans de sotmetre’s a debat els diferents punts de l’Ordre del Dia i, amb ella, es manifesta el refús frontal de l’equip de govern a unes declaracions formulades contra “un dels puntals de l’economia alcarrassina” les quals “exigeixen”, considera Janés, “un posicionament encaminat a donar tot el suport a un sector que “genera riquesa i ocupació en tot el país” i al costat del qual “ha d’estar el consistori”: “Hem de demanar la dimissió d’aquest ministre perquè hem d’estar i volem estar al costat dels nostres ramaders i pagesos i cal actuar quan es produeixen fets com aquests que ha protagonitzat Garzón, qui no pot continuar ni un dia més com a ministre de Consum”, explica Janés.

 

Aprovació definitiva del Pressupost Municipal del 2021

La sessió, a més a més, ha servit, en refusar-se un seguit d’al·legacions presentades a l’aprovació inicial el Pressupost Municipal del 2021, que puja enguany fins als 10,65 milions d’euros i contempla inversions reals per valor d’1,51 milions d’euros entre les quals cal citar com a una de les més importants els 812.350 euros que es destinen a millora de camins. La xifra suposa duplicar els prop de 400.000 invertits en la xarxa el 2021 i permetrà actuar en vies com ara el Camí de les Coves (169.000 euros previstos) i el Camí del Saladar (190.000 euros previstos. Igualment, es renovarà amb una inversió de 180.000 euros el sistema d’aire condicionat del CCM Lo Casino, es destinaran 60.000 a finalitzar el desplegament del nou enllumenat LED i 8.000 euros per l’ampliació i renovació la microdeixalleria de la Cooperativa i optimitzar el sistema de recollida Porta a Porta. Per altra banda; es destinen 70.000 euros, provinents de subvencions, a l’àrea d’Ensenyament pel Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació, el Pla Educatiu d’Entorn i el Pla de Millora d’Oportunitats Educatives i es destinaran 211.000 euros més per construir una segona canonada d’abastiment dels dipòsits municipals amb la qual garantir molt millor encara la disponibilitat d’aigua amb qualitat i en quantitat suficients per a la població.

Pel que fa a les instal·lacions esportives, en el Pressupost del 2021 es mantenen els 30.000 euros de manteniment de les piscines i es consignen 26.000 euros per millorar amb un nou paviment d’epoxi la pista del Pavelló Polivalent. Altres inversions importants són els 220.000 euros que es reserven per dotar amb un nou magatzem a la Brigada Municipal, els 93.000 euros que es reserven per despeses extraordinàries derivades de la situació de pandèmia i els més 300.000 euros, finançats amb subvencions en bona part, que s’invertiran a la Casa de Montagut i el Pou de Gel. “Planifiquem les inversions amb visió de futur i control de la despesa, perquè treballem amb els recursos i el futur de tothom”, explica sobre el Pressupost el primer tinent alcalde, Manel Ezquerra.

 

L’aprovació definitiva del Pressupost 2021 ha permès també aquest 9 de juliol donar el vistiplau a un reconeixement de crèdit per valor de prop de 15.000 euros amb el qual fer front a despeses sobrevingudes i ineludibles de l’any 2020 les quals no disposaven de crèdit assignat. “Planifiquem les inversions amb visió de futur i control de la despesa, perquè treballem amb els recursos i el futur de tothom”, explica sobre el Pressupost el primer tinent alcalde, Manel Ezquerra. A més a més, la sessió plenària d’aquest 8 de juliol ha permès aprovar com a festes locals per aquest 2021 el 20 de gener i el 26 d’agost i donar el vistiplau al reconeixement de compatibilitat per activitat per compte.